SDP U SPLITU NEZADOVOLJAN IZBORNIM REZULTATIMA: Barbir: ‘Ne trebamo bježati od toga, put oporavka počinje od prihvaćanja’

Foto: Sasa Burić/Cropix

Nakon provedenih izbora u Splitu postoje oni koji su zadovoljni rezultatima, a to je, naravno, Puljkova pobjednička ekipa, ali ima i onih nezadovoljnih. Jedan od njih je i predsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir koji je opovrgnuo medijske informacije u kojima ga se spominjalo kao mogućeg predsjednika splitskog Gradskog vijeća. Ujedno je rezultate SDP-a na lokalnim izborima u Splitu ocijenio lošim.

“SDP je doživio uistinu loš rezultat što je produkt potpuno pogrešnih kadrovskih politika niz godina, a ne samo ove. Ne trebamo bježati od toga. Put oporavka počinje od prihvaćanja”, istaknuo je Barbir u priopćenju.

Na prijevremenim izborima u Splitu, SDP je odvojio dva mandata u Gradskom vijeću, a kandidat te stranke za gradonačelnika Davor Matijević od ukupno devet gradonačelničkih kandidata zauzeo je šesto mjesto dobivši povjerenje 3,84 posto birača izašlih na glasovanje.

“Birači SDP-a birali su Ivicu Puljka u odnosu na našeg kandidata”, rekao je Barbir.

Čestitao je Puljku “na velikoj i zasluženoj izbornoj pobjedi”.“Ja mu uistinu želim sreću i da Split bude jedan progresivan mediteranski grad kulture i održivog razvoja što i zaslužuje. SDP mu u tome daje punu potporu”, naglasio je Barbir.

Dodao je kako je “pozitivno i konstruktivno” razgovarao s Puljkom u vezi buduće suradnje.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI