SDP-u RASTE REJTING, HDZ GUBI POTPORU: Bernardić u boljoj poziciji slaganja koalicijske većine od Plenkovića!

screenshot

Najnoviji rezultati istraživanja Crobarometar otkrivaju rejting političkih stranaka nakon predsjedničkih izbora, a rezultate je ekskluzivno danas donio Dnevnik Nove TV.

SDP je popravio svoj rejting u odnosu na HDZ. HDZ je i dalje prva stranka, ali u padu s potporom na kraju godine od 25,2 posto. SDP je blago popravio potporu i sada su na 21,5 posto. I pad HDZ-a i rast SDP-a i dalje su unutar statističke pogreške, ali važniji su trendovi. HDZ je primjerice prije godinu dana u odnosu na SDP bio u prednosti od 14 postotnih poena. SDP se nakon europskih izbora “probudio”, ali HDZ nije počeo padati, tek sada u prosincu.

Izborni prag prelazi i lista osobe koja više nema parlamentarnih ambicija, Mislav Kolakušić sa svojom bi listom, da ide na parlamentarne izbore, dobio 5,7 posto birača. Ostale stranke da bi opstale birat će suradnju s HDZ-om ili SDP-om. Živi zid tako ima potporu od 4,7 posto. MOST nikako da se oporavi i godinu završava na 3,7 posto. Lista Ivana Pernara je na 3,2 posto. PAMETNO godinu završava na 2,9 posto potpore.


Bandićeva stranka blago gubi potporu i sada mogu računati na 2,5 posto birača. START Dalije Orešković na krilima njezinih rezultata osvaja 2,5 posto. Hrvatski suverenisti, koji se prvi put testiraju, su na 2,5 posto. HSS je na 2,4, a stranka Promijenimo Hrvatsku je na 2,2 posto.

HSU godinu završava s 2 posto, IDS je na 1,5 posto, a HNS na 1,4 posto. GLAS u prosincu 2019. može računati na 1,1 posto, a na istu potporu od 1,1 posto mogu računati i Zeleni. Ostale su stranke ispod 1 posto od ljevice do desnice i ukupno imaju 7 posto, a neodlučnih je 6 posto.Facebook Comments

Loading...
DIJELI