SDP-ovka BRUTALNO ‘OPRALA’ MILORADA PUPOVCA: ‘Godinama trpimo uvrede da smo ‘srpska’ stranka od onih kojima Pupovac danas drži koaliciju!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Čelnik SDSS-a i HDZ-ov koalicijski partner Milorad Pupovac sa suzom u oku odgovarao na prozivke predsjednika Zoran Milanović te se pritom dotaknuo i SDP-a s kojim je također sudjelovao u vlasti.

To je ponukalo na odgovor njihovu političku tajnicu i saborsku zastupnicu Mirelu Ahmetović.

Ahmetović je istaknula kako ne želi ulaziti u sukob predsjednika i Pupovca, ali da mora reagirati na izjave koje se tiču njene stranke.

“Nikad nismo gledali podrijetlo”

“U svom odgovoru predsjedniku Milanoviću kolega Pupovac zapitao se “u kakvom je stanju Zoran Milanović ostavio SDP, stranku koja je bila drugi, a ponekad i prvi izbor hrvatskih građana“. Još je dodao kako “su na europarlamentarnim izborima 2014. SDSS i Milorad Pupovac spasili čast SDP-u pred Karamarkovim HDZ-om“, podsjetila je Ahmetović na Facebooku.



Napomenula je kako je SDP “stranka koja nikada nije gledala na nečije podrijetlo kao na problem. Od samih početaka parlamentarne demokracije SDP je zagovarao suživot i toleranciju držeći to najvećim postignućem demokratskog poretka”.

“U svojim redovima imali smo i imamo Hrvate, Srbe, Rome, Bošnjake, Mađare, katolike, pravoslavne, agnostike, muslimane, ateiste i nikada niti na jednu pojedinačnu ljudsku, političku, vjersku ili svjetonazorsku razliku nismo gledali „mrkim okom“. Dapače, i među članstvom i među dužnosnicima promovirali smo ljude različitih imena i prezimena”, napisala je Ahmetović.

“Tada nam nisu trebali vaši glasovi”

Ahmetović je podsjetila kako je u vladi SDP-a koju je vodio Zoran Milanović pomoćnik ministra uprave bio je gospodin Boris Milošević, današnji potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, član SDSS-a.

“SDP-u tada nisu bili potrebni glasovi SDSS-a u Saboru za formiranje vlasti (kao što danas trebaju HDZ-u), ali je g. Milošević kao član SDSS-a obnašao dužnost pomoćnika ministra jer je to bilo opredijeljenje SDP-a. U isto vrijeme, iako formalno SDP nije bio u koaliciji sa SDSS-om, Milorad Pupovac izabran je za predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora (to je tradicionalno saborski Odbor kojega vodi predstavnik saborske većine)”, dodala je.

Isto se dogodilo 2014. godine

Smatra kako je SDP time jasno želio pokazati svoju opredijeljenost za potpunu integraciju srpskog naroda u Hrvatskoj u hrvatski politički život izborom njegovog predstavnika na tako važnu dužnost. Ista je namjera SDP-a bila i 2014. kada je g. Pupovac bio na našoj listi.

“I tada smo trpjeli uvrede, sjećamo se kada je godinu ranije tadašnja uzdanica HDZ-a s njihove liste, Ruža Tomašić, grmila s pozornice kako je Hrvatska za Hrvate, a ostali su gosti. Tada su joj pljeskali većinom HDZ-ovci. Iako danas HDZ ima drugog predsjednika, ovi koji su pljeskali Ruži Tomašić i danas bi rado zapljeskali. Kolega Pupovac nije godinu kasnije bio gost na listi SDP-a niti mu je spašavao čast, kako danas tvrdi. Naprotiv, stavljanjem g. Pupovca na listu SDP je tada spašavao čast građanske i tolerantne Hrvatske”, podsjetila je čelnika SDSS-a.

“Srpska” i “komunistička” stranka

“Godinama kao stranka trpimo uvrede onih s kojima je g. Pupovac danas u koaliciji kako smo “srpska“ i “komunistička“ stranka. Komunistička nismo, ali jesmo stranka svih hrvatskih građana, bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost. To je nešto što smo jasno kao stranka pokazali i u naumu uvođenja ćirilice, materinskog pisma hrvatskih Srba, kada su nas oni koji su danas u koaliciji s g. Pupovcem nazivali četnicima i mrziteljima svega hrvatskoga”, napisala je Ahmetović.

Dodala je kako je među njima i sadašnji saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, koalicijski kolega gospodina Pupovca u današnjoj saborskoj većini “koji je prije izbora 2011. prebrojavao krvna zrnca članova SDP-a govoreći o potencijalnoj “srpskoj“ Vladi”.

“Takvima je g. Pupovac danas kolega u održavanju saborske većine. To je legitimno i to je njegov izbor”, napisala je.

Nesrazmjer Pupovčeve imovine

Na kraju je zaključila kako će SDP i dalje ostati stranka svih hrvatskih građana, promicati ideju građanske i civilizirane zajednice temeljene na uzajamnom poštivanju, solidarnosti i toleranciji.

“Naši birači bit će između ostalih i hrvatski Srbi i na to ćemo biti ponosni. Upravo to nas čini velikom strankom, većom i snažnijom od onih koje na antagoniziranju većinskog naroda s manjinskima i obratno rade isključivo za vlastite interese. Umjesto komentiranja SDP-a, neka se g. Pupovac pozabavi takvima. U međuvremenu, neka se pozabavi i nesrazmjerom svoje imovine. Na to hrvatska javnost i dalje čeka smislen odgovor”, napisala je Ahmetović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI