SDLSN NEZADOVOLJAN VLADINOM PONUDOM: ‘Premijeru se izgleda ne žuri zaposlenima u državnim tijelima omogućiti dostojanstvene plaće’

Izvor: SDLSN

Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) nezadovoljni su Vladinom ponudom za povećanje plaće. Pozvali su u subotu Vladu da žurno reagira i poveća plaće državnim službenicima s najnižim koeficijentima, upozorivši da se taj njihov zahtjev ignorira već tri godine.

Poslali su i priopćenje.

“Unatoč ukazivanju na sramotno niske plaće, dostavljenu peticiju s više od 5000 potpisa službenika i namještenika u pravosuđu te podršci sudaca kao i održanim prosvjedima u lipnju ove godine, Vlada kupuje vrijeme i ne odgovara na zahtjev Sindikata za povećanjem koeficijenta za financijski najugroženije državne službenike i namještenike”, ističe u priopćenju predsjednica Sindikata Iva Šušković.

Dodala je da su od ministra pravosuđa i uprave početkom listopada dobili informaciju da se Vlada slaže s prijedlogom o povećanju koeficijenata za 6685 najniže plaćenih službenika i namještenika u državnoj službi. Ipak, prijedlog izmjene uredbe kojom se to regulira još je uvijek na čekanju.

U Sindikatu ističu da se premijeru Andreju Plenkoviću “izgleda ne žuri zaposlenima u državnim tijelima omogućiti dostojanstvene plaće”.



“Može li se ovakvo postupanje Vlade prema radnicima ocijeniti čovječnim ili Vlada time samo pokazuje autoritet i maćehinski odnos prema svojim zaposlenima? Pozivamo premijera da pod hitno riješi ovo pitanje, jer sindikalne akcije su opet na vratima”, naglasila je Šušković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI