SCHOLZ PORUČIO PUTINU: ‘Neprihvatljivo i neoprostivo bilo bi koristiti biološko i kemijsko oružje’

Foto: Hina/EPA/MARKUS SCHREIBER / POOL

Njemački kancelar Olaf Scholz izravno je upozorio Vladimira Putina da ne koristi biološko ili kemijsko oružje u Ukrajini te mu je poručio kako bi to bilo neprihvatljivo i neoprostivo, prenosi njemački Die Zeit.

Rusija tvrdi kako Ukrajina takvo oružje razvija te ih SAD želi upotrijebiti. Scholz kaže da je to “implicitna prijetnja da i sam Putin razmatra korištenje takvog oružja”.

“Stoga mi je osobno bilo važno reći mu, jasno i izravno: To bi bilo neprihvatljivo i neoprostivo,” nastavio je Scholz za Die Zeit.

Scholz je naglasi i kako će Europa stati na kraj energetskoj ovisnosti o Rusiji, ali učiniti to od danas do sutra bi je gurnulo u recesiju, riskirajući na stotine tisuća izgubljenih radnih mjesta i cijele industrijske sektore.

“Ugrozili bismo na stotine tisuća radnih mjesta. Cijele industrijske grane bi se našle na rubu propasti. Sankcije ne bi smjele europske zemlje pogoditi teže od ruskog vodstva”, kazao je.



Njemačka podupire njegovu Ukrajinu i sankcije koje štete Rusiji, istaknuo je Scholz ukrajinskom predsjedniku prošli tjedan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI