Saznajte sve o novom glavnom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću!

HRT

Inače, Kazimri Bačić rođen je 1961. godine, a po struci je inženjer. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu i završio GMP na IEDC-ju – Bled School of Management.

Nakon što ga je za to mjesto prethodno predložio Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora u petak je Sabor s većinom od 90 glasova za i 12 suzdržanih te bez glasova protiv imenovao Kazimira Bačića za glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT). Bačić na dužnost glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije dolazi s mjesta rukovoditelja Radne jedinice Televizijska tehnika Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Inače, Kazimri Bačić rođen je 1961. godine, a po struci je inženjer. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu i završio GMP na IEDC-ju – Bled School of Management.

Na inžinjerskim poslovima na HRT-u radi od 1984. godine, potom je radio i kao rukovoditelj Tehnike HTV-a i pomoćnik glavnoga ravnatelja HRT-a za razvoj i tehnologiju. Sudjelovao je u tehničkoj realizaciji velikih projekata, kao što su Eurosong, praćenje posjeta papa Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Hrvatskoj, Svjetski skijaški kup i Olimpijske igre.

Vodio je ili sudjelovao u izradbi i provedbi mnogih projekata TV tehnike i tehnologije. Jedni koje svakako valja spomenuti su projektiranje i opremanje studija Anton Marti i Angel Miladinov, digitalizacija proizvodnje Informativnog programa, uvođenje sustava virtualne scene, automatizacija TV programa, uvođenje eksperimentalnog HD emitiranja TV signala.

Novi ravnatelj HRT-a  sudjelovao  je u radu ekspertne grupe EBU projekta Vision 2020.



Član je radne skupine Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za prijelaz s analognoga na digitalno zemaljsko emitiranje (DVB-T), a od 2006. aktivni je član Tehničkog odbora EBU-a (EBU TC), krovnoga tehničkog tijela EBU-a za tehnologiju i inovacije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI