SASTANAK U NJEMAČKOJ ZRAČNOJ BAZI RAMSTEIN: Predstavnici više od 40 država razgovarat će o pružanju pomoći ukrajinskoj vojsci

Foto: Guliver Image/ Cengiz Gumrukcu DepoPhotos

Invazija Rusije na Ukrajinu ušla je u treći mjesec i borbe traju već 62 dana. Dosad su ubijene tisuće ljudi, milijuni su prognani, a i golema je materijalna šteta zbog bombardiranja gradova.

I dalje Rusija optužuje Ukrajinu za napade u kojima su ubijeni brojni civili. Ruski šef diplomacije, Sergej Lavrov, u intervjuu za državnu televiziju rekao je da je prijetnja od nuklearnog rata ozbiljna i stvarna.

Kako su objavili američki vojni dužnosnici, SAD će biti domaćin sastanka koji se u utorak održava u njemačkoj zračnoj bazi Ramstein. Taj bi sastanak trebao okupiti predstavnike više od 40 država. Očekuje se da će razgovarati o načinu na koji će biti pružena pomoć ukrajinskoj vojsci u obrani od očekivane ruske ofenzive na istoku Ukrajine.

Ruska vojska bila je u Černobilu. Taj njihov postupak komentirao je hrvatski fizičar Tonči Tadić. 

Rekao je da su se na kraju Rusi povukli “svi do jednog ozračeni, jer su lumeni kopali rovove u radioaktivnoj šumi i ležali na njima, odnosno kupili suvenire po kućama”.



“U Bjelorusiju je dovezeno sedam autobusa ozračenih ruskih vojnika, a bjeloruskim liječnicima je rečeno da paze kako se ponašaju prema njima je su ozračeni”, zaključio je  Tadić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI