SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE I VELIKIH DISTRIBUTERA GORIVA? Mali distributeri čekaju ishod i privremeno obustavljavaju zatvaranje benzinskih crpki

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

U medije je došla informacija o skorašnjem sastanku velikih distributera goriva i Vlade. Ishod tog sastanka mali distributeri vide kao prvi pozitivan pomak pa su odlučili privremeno i djelomično prekinuti zatvaranja benzinskih postaja, objavio je HRT.

“Veliki distributeri podržali su naše akcije, prepoznali probleme i predali ministarstvu gospodarstva RH moguća rješenja vezana uz tešku situaciju koja je nastupila na tržištu naftnih derivata uvođenjem Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata”, istaknuli su mali distributeri.

Dodali su kako “uvažavajući pozitivne namjere ministarstva gospodarstva, djelomično prekidaju akcije zatvaranja benzinskih postaja i očekujuo rješenje problema”.

“Djelomičan prekid znači da i dalje postoje veliki problemi u opskrbi naftnim derivatima i stoga neće moći svi članovi otvarati benzinske postaje odmah i neće na svim benzinskim postajama u svakom trenutku biti svih vrsta goriva. Očekujemo povremene, veće i manje probleme u opskrbi dok je postojeća Uredba na snazi”, naglašavaju mali distributeri.

No, u slučaju da do zadovoljavajućeg rješenja ne dođe u realnom i što skorijem roku, spremni su ponovno zatvoriti sve benzinske postaje i tako do pronalaska održivog modela rada.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI