‘SAMO JEDNU ŽELJU IMAM’! MILANOVIĆ PORUKOM ODUŠEVIO SVE: ‘Da se nikada više ne ponovi zatvaranje učionica za učenike i nastavnike!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović na svom se Facebook profilu također se poput premijera oglasio povodom početka školske godine koja je za razliku od prošle započela s nešto blažim mjerama.

Milanović se obratio roditeljima, nastavnicima i nastavnicama, učenicima i učenicama te svima kojima danas počinje školska godina.

Vjerujem da ste zadovoljni što ste od prvog dana škole u svojim učionicama jer školske klupe ništa ne može zamijeniti. Čvrsto sam uvjeren kako se nastava treba održavati u učionicama jer školsko okruženje, koje uključuje neposrednu komunikaciju nastavnika s učenicima i međusobno druženje učenika, itekako je važno ne samo za kvalitetno učenje i obrazovanje djece već i za njihovo mentalno zdravlje. Pozivam sve koji sudjeluju u obrazovnom procesu na odgovorno ponašanje i ulaganje maksimalnog napora kako bi cijela ova školska godina protekla što normalnije, u školskim učionicama. Treba učiniti sve kako bi škole ostale otvorena mjesta za učenje i odrastanje. Ako je potrebno, pojačajte psihosocijalnu podršku učenicima da se svi što prije vrate uobičajenom školskom radu i životu, a posebnu brigu posvetite djeci čije su škole stradale u potresu. Institucije nadležne za obrazovanje neka pokažu dodatno razumijevanje za zaposlene u školama zbog veće zahtjevnosti njihovog posla kao posljedice pandemije. Želim vam da se nikada više ne ponovi zatvaranje učionica za učenike i nastavnike”, poručio je Milanović i svima zaželio sreću.


 Facebook Comments

Loading...
DIJELI