SAMO JE JEDNA OPCIJA OD KOJE PLENKOVIĆ STRAHUJE: Mogu li ga ovi ljudi srušiti?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Andrej Plenković vodi HDZ u pogrešnom smjeru, rečenica je to vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koja je označila početak unutarstranačkih previranja u vladajućoj stranci. Osim Penave, kritički osvrt na Plenkovića iznio je i njegov bivši prijatelj i suradnik Davor Ivo Stier.

”Alternativa ovom stranačkom vodstu, kad god bili izbori, biti će spremna”, najavio je Stier, čijoj se retorici pridružio i Miro Kovač, pozivajući se na rezultate europskih i predsjedničkih izbora.

”Mi smo dvaput posrnuli, trebamo nešto promijeniti, te će se promjene dogoditi nakon izbora u HDZ-u”, kazao je Kovač. Jasno je dakle tko javno provocira šefa vladajuće stranke Plenkovića, izazivajući mu neugodnosti, no izgleda da je daleko važnije, koliko je onih koji potiho čekaju njegov pad.

”Stanje u HDZ-u je prilično napeto i turbulentno, sve je više onih koji smatraju da su nam promjene nužne, vrlo je bitno da se unutarstranački izbori raspišu unutar statutarnih rokova, jer sve suprotno izazvalo bi dodatnu lavinu nezadovoljstva i kaos, toga je svjestan i Plenković, koji je odlučio stati na loptu i odustati od planova da se izbori prolongiraju i održe nakon parlamentarnih”, tvrdi naš dobro upućeni sugovornik iz HDZ-a, te napominje da je posljednjih nekoliko dana nezadovoljstvo u stranci postalo još intenzivnije.

”Atmosfera je jednostavno loša, sve su oči uprte ponajprije u Plenkovića, a zatim i u Kovača i Stiera, dobro je što su njih dvojica odlučili kontaktirati, jedan protiv drugoga teško da mogu diskreditirati i ugroziti Plenkovića, ako se udruže, onda zaista pričamo o ozbiljnoj struji i ugrozi Plenkovićeve pozicije”, smatra naš sugovornik koji je za sada po pitanju njihova ujedinjenja skeptičan.



”Moguće je da su se udružili samo kako bi pritisnuli Plenkovića da se očituje oko unutarstranačkih izbora, njih oba imaju ambicije za preuzimanjem stranke, i to bi im se moglo obojici obiti o glavu. Stier je raspisao veliki plan o preuzimanju stranke, on uistinu ima program za preuzimanje HDZ-a, i teško da će od toga odustati. Jedina opcija od koje Plenković strahuje je da se zaista njih dva ujedine”, prepričava naš sugovornik dodajući da Plenkovića ne brine Penavina kandidatura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI