‘Samo je jedna na Drini ćuprija: Taj most je odavno srušen, a drugi Most je isto TAKO završio

screenshot

“Ovo je jedan od najvećih uspjeha HDZ-a, ali u promijenjenim okolnostima. Ako ostane ovo što je sad, to će biti jedan od najboljih rezultata bilo koje političke stranke. Razlog je taj što je Andrej Plenković kao istinski lider na svojoj strategiji uključivosti obavio lavovski posao. Ova kampanja bila je izrazito personalizirana”, istaknuo je sinoć Vladimir Šeks za vrijeme iščekivanja izbornih rezultata.

Komentirajući zamjerke Andreju Plenkoviću da je bahat, Šeks te optužbe odlučno odbacuje:

“Ne, nije bahat. Pokazao je jobovski strpljivo lice i u debatama, i u svim dosadašnjim kampanjama, gdje je bio obasipan najnižim i najprizemnijim uvredama. Ponekad je odlučnije reagirao i to su neki dešifrirali kao bahatost. On je tolerantan politčar, to je pokazao u završnoj debati s Davorom Bernardićem.”

Šeks je rekao da pretpostavlja da će HDZ zadržati visoku prednost i da će Plenković uz nekoliko zastupnika, primjerice iz HNS-a i iz Reformista, sastaviti većinu.

“Ja osobno računam na HNS i na Čačića”, rekao je i dodao da će ići i u suradnju sa zastupnicima nacionalnih manjina. Na optužbe zbog suradnje s Miloradom Pupovcem odgovara:



“HDZ je i u vrijeme kad ju je vodio predsjednik Tuđman i Ivo Sanader, imala suradnje i koalicije i sa zastupnicima nacionalnih manjina, imali su svog ministra i potpredsjednika Vlade, a u Tuđmanovoj Vladi dva Srbina su bili ministri.”

Smatra da je Plenković uspio voditi stranku u centrističkom smjeru i uspio privući dio “neodlučnih koji su plutali oko centra”. Na pitanje o trećoj sreći suradnje s Mostom, Šeks je odgovorio:

“Samo jedna je na Drini ćuprija, ona od Ive Andrića. Taj most je odavno srušen, a drugi Most je isto završio tako što se srušio. Sumnjam da je bilo kakva suradnja i s ovim dijelom Mosta moguća”, objavio je N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI