SAMO ČETIRI STRANKE PRELAZE IZBORNI PRAG? HDZ-ov rejting najbolji, njihov koalicijski partner HNS ispod 3% podrške

wikipedia

U svibnju ove godine građani Republike Hrvatske izlaze na izbore, na kojima će birati zastupnike u Europskom parlamentu. Stranke na ‘mala vrata’ polako ulaze u svoje kampanje, a u sklopu toga, HRT je objavio zanimljivu anketu koju je za njih provela agencija Promocija plus. HRejting je proveden na 1400 ispitanika, a prema podatcima iz ankete, da su danas izbori, prag bi prešle samo četiri stranke.

Na prvom mjestu nalazi se vladajući HDZ kojeg podupire 27,8% ispitanika, dok se na drugom mjestu nalazi najveća oporbena stranka, SDP, s podrškom od 16,5%. Treći je Živi zid s potporom od 10,6%, a izborni prag bi prema istraživanju još prešao i Most sa 6,4%.

START Dalije Orešković iznad 3% potpore

Iznad 3% potpore ima HSS s 3,8%, Neovisni za Hrvatsku s 3,5% te nedavno osnovana stranka START Dalije Orešković s 3,2% potpore.

Ispod 3% potpore su stranka Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti, GLAS s 2,5%, Pametno s 2,4% podrške, a iza njih je vladajući HNS.



Hrast podržava 1,7% birača, IDS 1,3%, a ispod jedan posto su HSLS i HSU. Zanimljiv je i podatak da je neodlučnih birača prema HRrejtingu 11,3%.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI