SAD JE I SLUŽBENO: U bitku za zagrebački HDZ idu Herman i Kostopeč

Foto: Mislav Herman/Facebook

Aktualni predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i Pavo Kostopeč predali su potreban broj potpisa za kandidaturu za tu funkciju.

Kandidaturu za predsjednika zagrebačkog HDZ-a ranije je bio najavio i kipar Ivan Kujundžić, ali od toga je odustao. Razloge je objasnio u podužem pismu koje je objavio na svom Facebook profilu.

Predaju potpisa za Hermana na svojem profilu objavio je ministar Aladrović.

“Danas sam s kandidatom za predsjednika GO HDZ-a Mislav Herman i kandidatima za potpredsjednike GO HDZ-a predao Izbornom povjerenstvu HDZ-a Grada Zagreba potpise potpore za nadolazeće unutarstranačke izbore. Tim smo s idejom i vizijom za bolji Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba, a u nadolazećim danima predstaviti ćemo vam naš program u vašim gradskim četvrtima. Nikolina Brnjac Mario Župan Frane Barbarić“, napisao je Aladrović.



Fotografije predaje potpisa u društvu ministara objavio je i Herman.

“Zahvaljujem svima koji su nam poklonili povjerenje svojim potpisom potpore, hvala i onima koji su pomogli u prikupljanju… I dalje ćemo nastaviti afirmativno i pozitivno, kao i do sada, jer gradimo jedinstven i jak zagrebački HDZ za sve buduće izazove koji su pred nama“, napisao je Herman.

Na svom Facebook profilu javio se i Kostopeč.

“Hvala na podršci! Hvala svima koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa – večeras smo predali potpise za kandidature za izbor predsjednika i potpredsjednika Gradske organizacije HDZ Zagreb“, napisao je Kostopeč.

Uz njih, za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije jedini je kandidat aktualni predsjednik te organizacije Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a.

Za potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije iz Turkovog tima kandidirali su se Božidar Škrinjarić, Krešimir Ačkar, Javor Bojan Leš te Tomislav Masten.

Svi kandidati su do 2. listopada morali predati kandidacijske liste s najmanje tri posto potpisa podrške članova teritorijalne organizacije HDZ-a.

Izbori za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke, organizacija HDZ-a gradskih četvrti i zagrebačke Gradske organizacije održat će se 17. listopada. Bude li potrebno drugi krug bit će 24. listopada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI