SAČIĆ TRAŽI PONOVNO UVOĐENJE OBVEZNOG VOJNOG ROKA: ‘Hrvatska mora imati osposobljene građane u slučaju prijetnji po nacionalnu sigurnost’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić predložio je u četvrtak Vladi da stavi izvan snage odluku o zamrzavanju služenja obveznog vojnog roka iz 2008. godine jer smatra da Hrvatska mora imati vojno osposobljene građane u slučaju prijetnji po nacionalnu sigurnost.

Sačić je upozorio da “Vlada mora uzeti u obzir najnovija događanja na europskom kontinentu, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio mobilizaciju oko 300 tisuća rezervista dok traje rat u Ukrajini. Putinove izjave predstavljaju ugrozu za Europu i ostatak svijeta”.

“Nemamo više što čekati, takvi su uvjeti u Europi da se ta odluka mora staviti izvan snage i krenuti u sustavan i efikasan način osposobljavanja naše mladosti za obranu vlastitih života, svojih obitelji i Hrvatske. Pored ulaganja u avione i artiljeriju, potrebna su i ulaganja u vojnike i njihove sposobnosti.”, istaknuo je.

Zastupnik Hrvatskih suverenista naglasio je da “mi nemamo riješeno pitanje novačenja mladih naraštaja ni pitanje skrbi o robnim zalihama. Nemamo definirane strateške elemente u slučaju napada na Hrvatsku. Mi jesmo u NATO-u, ali nijedna država neće svoje vojnike slati da brani hrvatski narod, hrvatski narod se mora sam braniti”.

“Dragovoljno služenje vojnog roka nije dovoljno, ako se pita Hrvatske suvereniste, jer se na taj način dobiva tek 9 do 10 posto kadrova s potrebnom razinom osposobljenosti”, zaključio je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI