SAČIĆ OŠTRO PORUČIO DOBRONIĆU: ‘Sramite se, prijetvorni manipulatore! Pokraj svih problema u našem pravosuđu odmah ste udarili na naše ratne heroje’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i umirovljeni ratni general Željko Sačić, oštro se okomio na novoimenovanog predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića zbog njegovih izjava o protuzakonitosti pokliča “Za dom spremni”.

Sačić mu zamjera što je pokraj svih “milijuna neriješenih gorućih problema u našem pravosuđu”, prvo dohvatio ideološko-političke teme poput pokliča i amblemskog natpisa HOS-a.

“Na samom početku svojeg mandata, skinuli ste svoju masku, te izazvali
veliko razočaranje, opravdan bijes i nevjericu (najviše ratom pogođenog) hrvatskog naroda i njegovih požrtvovnih branitelja”, napisao je Sačić na Facebooku.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Sramite se, prijetvorni manipulatore, novoustoličeni predsjednice Vrhovnog suda RH, g. Dobroniću!



Naime, od svih milijuna neriješenih gorućih problema u našem pravosuđu, koje trebate rješavati (i čije rješavanje ste zdušno najavljivali u “izbornoj” kampanji za tu važnu sudbenu funkciju) radi čega ste uostalom i izabran na taj državno sudbeni položaj, Vi ste se prvo i odmah, protuhrvatski, protunarodno, protubraniteljski, dohvatili jedne ideološko-političke teme – i najgrubljeg nasrtaja na žrtvu i pobjednike našeg Domovinskog obrambenog rata. Odmah ste udarili na sve naše ratne heroje, posebno na one iz legalne i zakonite dragovoljačke ratne postrojbe HOS-a, na njihov ratno pobjednički pozdrav “Za dom spremni”!?

Vaš grijeh je tim veći, jer tijekom duge kampanje za izbor na ovu sudbenu funkciju u Vašem prezentiranom “programu za ozdravljenje hrvatskog pravosuđa” (izloženog pred DSV-om, kolegama iz Vrhovnog suda i pred nadležnim saborskim Odborom) prijetvorno ste (i nemoralno) o tome izbjegavali jasne i nedvosmislene odgovore, a sve to, kako bi (lažno) stvorio o sebi dojam “predanog, moralnog, stručnog i odgovornog sudačkog dužnosnika” , spremnog za rješavanje svih nataloženih problema u našem sudstvu.

Eto, na samom početku svojeg mandata, skinuli ste svoju masku, te izazvali
veliko razočaranje, opravdan bijes i nevjericu (najviše ratom pogođenog) hrvatskog naroda i njegovih požrtvovnih branitelja.

G.Dobroniću, podsjećamo Vas da je procedura Vašeg opoziva daleko jednostavnija od same kandidature i procedure izbora na ovu časnu i značajnu sudačku funkciju. Ovo je sasvim sigurno i nedvojbeno, Vaš prvi korak – u krivom smjeru!”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI