SAČIĆ O KRVAVIM OČIMA USRED ZAGREBA: ‘Otvorili smo Pandorinu kutiju, svi ćemo biti uvučeni u sukob!’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Paketi “natopljeni krvlju” pronađeni su u Mađarskoj, Italiji, Nizozemskoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Austriji i Španjolskoj, navodi se. Češka policija je rekla da su tamo također pronađeni paketi, a nije jasno tko je poslao pakete u veleposlanstva i konzulate, objavio je BBC.

Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista rekao je da smo “nažalost, otvorili tu Pandorinu kutiju i sada osim vojnog, agresivnog ratno-zločinačkog velikoruskog napada na teritorij Ukrajine sve države Europe bit će uvučene u taj sukob na obavještajnoj i paraobavještajnoj i ovakvoj specijalno-ratovskoj poziciji”.

“Vandaliziran je i ulaz u prostorije ukrajinskog veleposlanika u Vatikanu. Veleposlanstvo u Kazahstanu primilo je lažnu prijetnju bombom, dok je veleposlanstvo u SAD-u primilo pismo koje sadrži fotokopiju članka koji kritizira Ukrajinu”, izjavio je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko.

Paketi koji su dostavljeni europskim veleposlanstvima i konzulatima, dodao je, “bili su natopljeni tekućinom karakteristične boje i odgovarajućeg mirisa”.

“Pismo je stiglo istovremeno s ostalima s teritorija jedne europske zemlje. Ukrajina radi sa stranim policijskim snagama na istrazi svih prijetnji, identificiranju umiješanih i njihovom privođenju na odgovornost”, rekao je Nikolenko.

U kasnijem ažuriranju u petak, Nikolenko je rekao da je španjolska policija ogradila područje oko ukrajinskog veleposlanstva u Madridu nakon što je primila sličan krvavi paket, dok je češka policija rekla da su paketi sa životinjskim tkivom poslani u ukrajinsko veleposlanstvo u Pragu i konzulat u Brnu, piše BBC.

Ukrajinski konzulati i veleposlanstva su pojačali sigurnosne mjere, slijedeći upute Dmitra Kulebe nakon eksplozije u Madridu u srijedu, ranije je objavio glasnogovornik.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Španjolska policija potvrdila je da je primila dojavu o eksploziji oko 13:00 sati po lokalnom vremenu. Još uvijek se nitko nije izjasnio da stoji iza eksplozije i nije jasno je li neki od incidenata povezan.

Kasnije u srijedu navečer, druga “sumnjiva poštanska pošiljka” presretnuta je u sjedištu tvrtke za vojnu opremu Instalaza u Zaragozi, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Zatim su u četvrtak ujutro pisma-bombe stigla u ministarstvo obrane i u zračnu bazu u Torrejon de Ardozu, nedaleko od Madrida. Još jedan uređaj poslan je i američkom veleposlanstvu, piše BBC.

“Karakteristike koverti, kao i njihov sadržaj, slični su u pet slučajeva. Postoje znakovi koji pokazuju da su pisma stigla sa španjolskog teritorija, ali inzistiram da moramo biti oprezni…na početku smo istrage”, rekao je novinarima zamjenik španjolskog ministra unutarnjih poslova Rafael Perez.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI