Sačić: I to dočekasmo, nakon pola godina kava s ‘mrazom’. Koronu nećemo u tim uvjetima sigurno dobiti, no upalu mjehura, bubrega,…moguće hoćemo

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i umirovljeni general Željko Sačić objavio je kako pije kavu. Od danas su otvorene terase ugostiteljskih objekata uz epidemiološke mjere. 

“Eto , i to dočekasmo, nakon (gotovo) pola godine..kava ..”s mrazom”..fala Capaku, Berošu, Andreju na milosti za ‘tihu glazbu’ . Hehe….Koronu nećemo u tim uvjetima sigurno dobiti, no, (mi iznad 55) upalu mjehura, bubrega, konjuktivitis…moguće – hoćemo. Ali, vrijedi i taj rizik preuzeti..za korak ka ‘staro normalnom’”, napisao je u objavi na Facebooku.

Omogućeno je, podsjetimo, usluživanje gostiju na otvorenim terasama uz pridržavanje mjera. Radno vrijeme je od 6 do 22 sata, rad samo na otvorenim dijelovima (bez pleksiglasa i stakla), potrebno je osigurati razmak od 1,5 metar od svakog stolca i najmanje 3 metra među stolovima, najveći dopušteni broj ljudi na terasi treba istaknuti na ulazu, dezinfekcijska sredstva.

U zatvorenom treba nositi maske, a unutra se ide samo na toalet.

Omogućeno je treniranje u zatvorenim prostorima uz pridržavanje mjera. Prostori se trebaju provjetravati. Najveći dopušteni broj ne smije biti veći od jedne osobe na 20 kvadratnih metara dvorane.Dopušteni su treninzi bez kontakta sportaša, što znači da borilačke vještine i slično se mogu održavati, ali bez kontakta. Nakon svakog treninga treba temeljito očistiti dvoranu i rekvizite. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, a ako je nužno, ne smije biti više od dvije osobe. Obavezne su maske osim za vrijeme vježbanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI