SABORSKI ODBOR PODRŽAO MILANOVIĆEVA SUCA: ‘Ovo je poraz Andreja Plenkovića!’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na sjednici saborskog Odbora za pravosuđe u srijedu kandidature Radovana Dobronića i Marina Mrčele za predsjednika Vrhovnog suda dobile su podršku.

Predsjednik Odbora Mišel Jakšić objasnio je članovima Odbora da se od njih traži mišljenje, a podnositelj zahtjeva je predsjednik, Zoran Milanović.

Na Odboru je detaljno analiziran zapisnik sa saslušanja svih petero kandidata.

Svi članovi HDZ-a podržat će oba kandidata, rekao je HDZ-ov član Odbora.

“Smatramo da smo motivirani željom i potrebom da se u interesu pravosuđa ovaj izbor dovede kraju. Naša će podrška tim kandidatima, a koje će onda predložiti predsjednik biti vođena razumom”, rekao je.



“Trakavicu nemamo voljom Odbora, voljom opozicije, imamo ju zbog volje Andreja Plenkovića i sasvim je jasno da vratolomija s podrškom dvojici kandidata služi samo tome kad se Plenković ujutro pogleda u ogledalo da se ne doživi gubitnikom kakav jest. Ovo je poraz Andreja Plenkovića”, rekao je Mostov Nikola Grmoja.

SDP-ova Vesna Nađ rekla je da vjeruje da će se sudac Dobronić moći nositi sa svim izazovima koji će se naći pred njim, a Jakšić je istaknuo da mu je drago da su došli do kraja ove priče s aspekta Odbora.

Dobronić je dobio jednoglasnu podršku, 11 glasova. Za Mrčelu je bilo sedam članova Odbora.

Barbara Gundić, Lana Peto Kujundžić i Šime Savić nisu dobili potporu većine članova Odbora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI