OPORBA PODRŽALA MINISTRA! Selak Raspudić: ‘Potencijalno sudjelovanje i doprinos Domovinskom ratu je jedno, a sudjelovanje u udbaškim likvidacijama nešto sasvim drugo’

Foto: Cropix

U četvrtak se oporba u Hrvatskom saboru složila s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom da predsjednik Republike Zoran Milanović odbije pomilovanje Perkovića i Mustača.

“Što se tiče Perkovića i Mustača, ja spis nemam pred sobom, nisam mogao provjeriti koji su razlozi, ali ovako na prvu, iako to inače ne činim, nisam siguran da bih, da se nalazim na poziciji predsjednika, odobrio to pomilovanje”, kazao je šef SDP-a Peđa Grbin.

“Inicijativa o pomilovanju je sada dobila dodatnog zapaljivog materijala da se to pitanje više ne može tretirati kao pitanje milosrđa nego to postaje par excellence političko pitanje i još jedna od tema na kojima se lome koplja između predsjednika i Vlade”, dodao je Davorko Vidović iz Socijaldemokrata.

Marija Selak Raspudić iz redova Mosta ističe kako su od početka bili protiv pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača “jer potencijalno sudjelovanje i doprinos Domovinskom ratu je jedno, a sudjelovanje u udbaškim likvidacijama nešto sasvim drugo, što treba biti adekvatno kažnjeno.”

“Teza da su Perković i Mustač za nešto zaslužni je potpuno pogrešna, ti ljudi su jedino zaslužni što se Domovinski rat dogodio”, dodaje nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI