S DALMATIA TOWERA U SPLITU IPAK NIJE PADALA KONSTRUKCIJA, JAVILI SE INVESTITORI :’Riječ je o građevinskoj ogradi koja se nalazila ispred objekta’

Foto: Duje Klarić/Cropix

Iako smo ranije objavili da je s najvišeg tornja u Hrvatskoj splitskog ‘Dalmatia Tower’ su padale konstrukcije zbog jakog vjetra, te je zatvoren promet u oba smjera na križanju Ulice Domovinskog rata, Dubrovačke i Solinske te dijelu Hercegovačke i da je promet obustavljen dok se olujn vjetar ne smiri.

No vrlo su se brzo nakon objave članka oglasili iiz Westagate Tower d.o.o. Naime, izjavu je dao predstavnika tvrtke investitora Westagate Tower d.o.o, te su demantirali napise u pojedinim medijima da su padala stakla.

“Nije istina da s nebodera padaju dijelovi konstrukcije. Riječ je o građevinskoj ogradi koja se nalazila ispred objekta i koju je orkanska bura srušila na tlo. Također, na Dalmatia Toweru nije slomljeno nijedno staklo, već je riječ o građevinskom i staklenom otpadu s gradilišta u dvorištu objekta koji je vjetar razlomio. Na Dalmatia Toweru radovi su još uvijek u tijeku i držimo se svih sigurnosnih protokola, no ne možemo utjecati na ekstremne vremenske prilike koje su danas zahvatile Split i Hrvatsku”, kazali su iz tvrtke investitora Westgate Tower.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je brza cesta Solin-Klis (DC1).

Danas je u Splitu zbog snažnih udara bure ozlijeđen 11-godišnjak. Dječak je bio na pomoćnom igralištu RNK Splita na Turskoj kuli, gdje je igrao nogomet s drugom djecom.



U jednom trenutku sjeo je na klupu za rezervne igrače, kad je nagli i jaki udar bure klupu prevrnuo zajedno s njim, piše Slobodna Dalmacija. 11-godišnjak je ostao ležati, ali je bio pri svijesti i kontaktibilan.

Pozvani su hitna pomoć i vatrogasci koji su interventnim vozilima vrlo brzo stigli na igralište. Dječak je odveden na Objedinjeni hitni bolnički prijam KBC-a Split, gdje su mu obavljeni detaljniji pregledi

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI