Ruža Tomašić zagrmila u EP-u: Ovo nije samo vaša Unija, ovo je i naša Unija!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na kraju govora dodala je da je ovo Unija kršćanskih društava koja su spremna tolerirati druge i drukčije, ali se neće povlačiti pred ovom ideološkom kolonizacijom nego će joj se odlučno suprotstaviti

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) C na plenarnoj sjednici u Strasbourgu govorila je o temi građanstva u Europskoj uniji.

Pri tome je istaknula da se izvješće o kojemu se govori nažalost ne bavi unaprjeđenjem prava građana u područjima u kojima Europska unija ima nadležnosti, već želi ući u ona područja za koja Bruxelles nije nadležan.

Moram priznati da sam se već pomalo umorila od konstantnih pokušaja da se s europske razine državama članicama nametnu politički i kulturni obrasci koje njihovi građani odbijaju. Ako smo doista „Ujedinjeni u raznolikosti“, onda poštujmo tu raznolikost. Ne možemo dopustiti da se vrednote nekolicine država članica jednostrano i bez ikakve rasprave proglašava univerzalnima i potom ih se nasilno nameće ostalima. Ovo nije samo vaša Unija, ovo je i naša Unija” – naglasila je Tomašić.

Na kraju govora dodala je da je ovo Unija kršćanskih društava koja su spremna tolerirati druge i drukčije, ali se neće povlačiti pred ovom ideološkom kolonizacijom nego će joj se odlučno suprotstaviti.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI