Ruža Tomašić poslala oštro pismo povjereniku Hahnu protiv relativiziranja hrvatske povijesti!

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zastupnica je povjerenika upitala nekoliko bitnih pitanja

Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić danas je povjereniku za proširenje, g. Hahnu, poslala pitanje za pisani odgovor nastavno na odgovor g. Hahna u ime Komisije E-008902/2016.

S obzirom na to da se u navedenom odgovoru Europska komisija ne samo da nije ogradila od knjiga kao što su „Ratovi, integracije i podjele“ (koja relativizira zločine iz vremena Domovinskog rata) i inicijative kao što je REKOM (koji, između ostaloga, na službenim stranicama propagira ideju o zajedništvu kroz umjetnu tvorevinu hrvatsko-srpskog jezika, oduzimajući Hrvatima pravo na vlastiti nacionalni jezik), nego takve inicijative i dalje svesrdno podupire moralno i financijski, zastupnica je povjerenika upitala sljedeće:

– u svijetlu vrlo osjetljivih pretpristupnih pregovora sa Srbijom, smatra li Komisija da je ispravan put iste učinkovitije privesti kraju ukoliko se putem navedenih inicijativa hrvatskim žrtvama oduzme pravo na istinu, pravdu i dostojan počinak te ukoliko se relativizira zadnji pokušaj stvaranja velike Srbije?

– budući da se u europskoj povijesti ispravno i pravedno validiraju činjenice iz ratova koji su se u dvadesetom stoljeću dogodili na europskome tlu, misli li Komisija da se relativiziranje hrvatskih žrtava može i treba moralno i pravno odvojiti od relativiziranja žrtava u Drugom svjetskom ratu i ostalim ratovima u Europi?

[pdf-embedder url=”http://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2017/03/Untitled_20170308.pdf”]Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI