RUŽA TOMAŠIĆ ODSTUPILA: Ujedinile se Hrvatska konzervativna stranka i Akcija za bolju Hrvatsku

Ivica Galovic/PIXSELL

Dosadašnji predsjednik ABH i novoizabrani politički tajnik HKS-a Željko Cvrtila rekao je kako je na konzervativcima da obnove tradicionalne vrijednosti i da je to bio jedan od glavnih razloga što je ABH odlučio ujediniti se s HKS-om.

Zastupnici Hrvatske konzervativna stranke i Akcije za bolju Hrvatsku, na ujediniteljskom Saboru održanom u subotu, 4. ožujka 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, jednoglasno su usvojili odluku o ujedinjenju dviju stranaka te izabrali novo vodstvo Hrvatske konzervativne stranke. Za predsjednika je jednoglasno dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, koji je na čelu stranke zamijenio dosadašnju predsjednicu HKS-a Ružu Tomašić.

Za dopredsjednike HKS-a izabrani su Ruža Tomašić, prim. Ante Zvonimir Golem, Nikica Penđer, Ivan Zadravec i Mihovil Stanišić, za glavnog tajnika Denis Bevanda, za političkog tajnika mag. Željko Cvrtila i za međunarodnu tajnicu Tamara Kalistović.

 

”Od danas više nisam predsjednica Hrvatska konzervativna stranka. Hvala svima na suradnji i nebrojeno mnogo divnih trenutaka u ovim teškim vremenima za hrvatsku desnicu!Sretna sam što sam stranku prepustila novom predsjedniku Marijan Pavliček i njegovom timu na jednom ujediniteljskom saboru. Po prvi je put došlo do ujedinjenja dvije desne stranke i to pokazuje da HKS i konzervativna ideja u Hrvatskoj jačaju i okupljaju oko sebe. Započeo je proces ujedinjenja na desnici o kojem sam uvijek sanjala, a ja ću i dalje biti tu i pomagati novo vodstvo stranke koja će u budućnosti samo rasti.

Srce mi je na mjestu, savjest čista, a sad idemo dalje raditi za uspješnu Hrvatsku u kojoj će mladi ostajati, zasnivati obitelji, raditi i prosperirati, a mi stariji im u tome biti podrška! Bog i Hrvati!”, poručila je Tomašić putem Facebooka.

 

Ujediniteljski sabor podržali su brojni gosti, između ostalih izaslanstvo Hrvatskog svjetskog kongresa, gospodin Ivan Pandža, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić, akademik Ivan Miloš, prof. dr. Josip Jurčević, predsjednik HSS-a Stjepan Radić Jurica Šoić, predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović, gospodin Miro Laco u ime “365 Stranka rada i Solidarnosti Milana Bandića”, saborski zastupnik i dopredsjednik Hrasta Hrvoje Zekanović i predsjednik Hrasta – Pokret za uspješnu Hrvatsku Ladislav Ilčić.

Novoizabrani predsjednik HKS-a Marijan Pavliček zahvalio je dosadašnjoj predsjednici Ruži Tomašić na svemu što je do sada učinila na hrvatskoj političkoj sceni. Naglasio je kako je ona jedna od rijetkih političara bez ikakve mrlje u političkoj karijeri kojoj je uvijek na prvom mjestu bila borba za malog čovjeka. Zahvalio je i čestitao svim izaslanicima Akcije za bolju Hrvatsku na odluci o ujedinjenju jer su time, prepoznali ozbiljnost trenutka u kojem se nalazi Hrvatska i time pokazali veličinu. “Ovo je povijesni sabor jer se desnica do sada samo dijelila, i ovo je prvi puta da nakon 25 godina hrvatske demokracije da se dvije stranke ujedinjuju”, istaknuo je Pavliček dodajući kako će “ova gruda će pokrenuti lavinu na političkoj desnici”.

Pozvao je i sve ostale stranke sličnog svjetonazora da se priključe i stvore pravu hrvatsku desnicu koja će se boriti za interese hrvatskog čovjeka.

Dosadašnja predsjednica HKS-a i eurozastupnica Ruža Tomašić u svom govoru je istaknula kako konzervativizam znači tradiciju i poštivanje svojih temelja, a to su bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje. U Europu smo unijeli svoju tradiciju, jezik i kulturu i red je da ih i zadržimo, rekla je i dodala: Onim “elitistima koji žele stvoriti jednu Europu, jedan narod i jedan jezik poručujemo neće proći. Dok je konzervativaca to se dogoditi neće”, naglasila je. Osvrnuvši se na ujedinjenje dviju stranaka rekla je kako “nas ovdje povezuje ljubav prema Hrvatskoj, a sve vlade do sada su radile samo za svoj džep, a ne za Hrvatsku i mi ćemo dokazati da se politika može voditi pošteno”, naglasila je Ruža Tomašić. “Odlazim s mjesta predsjednice HKS-a čista obraza. U politiku sam ušla čista obraza, čista obraza izlazim iz nje. I ostavljam nešto vrijedno iza sebe i recite mi koliko predsjednika stranaka to može za sebe tvrditi”, istaknula je Ruža Tomašić.

Dosadašnji predsjednik ABH i novoizabrani politički tajnik HKS-a Željko Cvrtila rekao je kako je na konzervativcima da obnove tradicionalne vrijednosti i da je to bio jedan od glavnih razloga što je ABH odlučio ujediniti se s HKS-om. Zahvalio je članovima ABH, što su u ovih pet-šest godina postojanja ostali jedinstveni te na svjesnosti i shvaćanju ozbiljnosti trenutka da ima potrebe za ujedinjenjem. Pozvao je sve druge političke opcije koje dijele istu ideologiju, svjetonazor i iste temeljne vrijednost da se pridruže konzervativcima.

“To nije sramota, to nije mijenjanje kaputa. Sramota je ostati u političkoj opciji u kojoj njeguješ jedne vrijednosti, a tvoja politička opcija zagovara nešto sasvim drugo. Takvih sramota, na žalost, imamo podosta, čak i među saborskim zastupnicima. Govore ono što i mi govorimo, a onda hrane i podržavaju onu aždaju koja radi nešto sasvim drugo i proizvodi nešto sasvim drugo. Kritiziraju sami svoju vladu, a onda dižu ruku za tu vladu umjesto da kažu ‘promijenit ću i deset puta stranku dok ne pronađem ljude koji misle, djeluju kao ja”. To smo mi napravili, zaključio je Željko Cvrtila.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI