Ruža Tomašić o zabrani mise na Bleiburškom polju: Evo što je poručila

facebook

Ruža Tomašić je poslala otvoreno pismo biskupu Gurk-Klagenfurt biskupije povodom odluke o zabrani održavanja svete mise na Bleiburškom polju koje prenosimo u cijelosti.

”Odluka austrijske biskupije Gurk-Klagenfurt o zabrani održavanja svete mise na Bleiburškom polju na ovogodišnjoj komemoraciji skandalozan je i šokantan čin vrijedan svake osude.

Tvrdnja austrijske biskupije o tome kako je misa na Bleiburškom polju dio političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom tumačenju i percepciji povijesti može se jasno protumačiti kao čisti politički čin koji svoj izvor ima u utjecaju agresivnih i beskrupuloznih lijevih lobija na sami vrh crkvene hijerarhije austrijske katoličke crkve.

Činom bespogovornog prihvaćanja ovakve vrste indoktrinacije ponavljanjem višedesetljetnih floskula zaostalih iz nekih bivših režima crkva na otužan način gubi svoju primarnu funkciju duhovne voditeljice i mjesta najuzvišenije molitve i utjehe onima koji su u brutalnom bleiburškom pokolju izgubili svoje najmilije.

Ono najtužnije u ovome činu jeste i ono najkontroverznije budući da je riječ o odluci jedne duhovne institucije, a to je oduzimanje prava na spokojan i dostojanstven počinak nevinim žrtvama ovog nezapamćenog pokolja u novijoj europskoj povijesti”, piše u pismu.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI