Ruža Tomašić o predsjedničkim izborima

facebook

Utrka za predsjednika službeno još nije započela, a već sada postaje sve zanimljivija iz dana u dan. U kontekstu izbora, najviše se priča o kandidaturi Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića, za koje se naslućuje kako će upravo njih dvoje biti u drugom krugu.

Iako je prvotno kazala kako ona i njezina stranka neće podržati Kolindu Grabar-Kitarović, europarlamentarka Ruža Tomašić za Večernji list je izjavila da će, ako u drugom krugu budu aktualna predsjednica i Milanović, ona dati podršku Kolindi Grabar-Kitarović. No, ne bezuvjetnu.

“Bude li takva situacija, tražit ću s njom sastanak da se očituje kakvu će politiku voditi. Glavna tema na kojoj ću inzistirati bit će srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić za kojeg je ona izjavila da bi ga ponovno pozvala u Hrvatsku. Pa on je radio budalu od nje i Plenkovića kad je bio u Hrvatskoj, zašto bi ga opet zvala? Ako mi ne bude dala čvrsta jamstva, odnosno ako ne odredi crtu ispod koje neće ići, posebno u slučaju Vučić, onda ću ostati kod kuće i neću glasati za nju”, rekla je Tomašić.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI