RUŽA TOMAŠIĆ NAJVIŠE DONIRALA DOMOVINSKOM POKRETU! HDZ ima dva velika donatora, evo kako stoje ostale stranke

screenshot

HDZ je u dosad dobio najveći iznos donacija za predizbornu promidžbu za predstojeće parlamentarne izbore,. objavio je N1.

Prema izvješćima objavljenim na stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP) HDZ s HSLS-om i HDS-om je od 1. do 27. lipnja ove godine zaprimio 1.755.255 kuna od ukupno 165 donatora.

Od fizičkih osoba jednu od najvećih donacija dao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i to 20 tisuća kuna.

Gordan Jandroković donirao je 16 tisuća kuna, Gordan Grlić-Radman 30 tisuća kuna, a Oleg Butković 15 tisuća kuna.

A najveći iznos donacija su dale dvije tvrtke – Agrochem Maks i to 150 tisuća kuna te Bistra 100 tisućakuna. I mnogi ministri i članovi HDZ-a donirali su po 10, 15 tisuća kuna stranci za ove izbore. HDZ je dosad za medijsko oglašavanje potrošio 5,2 milijuna kuna, u što je uračunat i popust.



Ukupno je dosad HDZ na troškove izborne promidžbe potrošio 7,6 milijuna kuna.

Restart kolacija je pak primila dosad 283.184 kuna donacija od 43 donatora, a pri tome najveći iznos je uplatio član SDP-a Siniša Hajdaš Dončić – 30 tisuća kuna. Prema podacima DIP-a, Restart je dosad za medijsko oglašavanje platio 4,9 milijuna kuna.

Ukupni troškovi izborne promidžbe Restart koalicije dosad iznose 8,3 milijuna kuna. Domovinski pokret je dosad je dobio vrijednost donacija od 189.886 kuna.

Najveći pojedinačni iznos stigao je od Ruže Tomašić. Domovinski pokret je za oglašavanje dosad platio s popustom 1,3 milijuna kuna. Škorin pokret je dosad na promidžbu potrošio oko 1,8 milijuna kuna.

Platforma Možemo! primila je veliki broj donacija privatnih građana koji su donirali ukupno 65.200 kuna. Stranka Milana Bandića u proteklih sedam dana nije primila niti kunu donacija, objavio je N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI