RUŽA ‘SKUHALA FRKU’: Srpski Kurir poludio jer je ukinula njihov list u parlamentu, napali i naš portal koji je to objavio

screenshot, youtube

Srpski tabloid “Kurir” nije najbolje podnio tekst našeg portala u kojem je Ruža Tomašić pohvaljena zbog svoje uspješne inicijative za micanjem ovog Vučićevog tiska iz EU parlamenta.

Njihov tekst naslovljen “SRAMNO CENZURIRANJE, A HRVATSKI MEDIJI LIKUJU! Poslanica iz Hrvatske se hvali da je zabranila Kurir u Europskom parlamentu JER ŠIRI ISTINU I LOBIRA ZA SRBIJU U EU!”, prštao je ljutitim zaključcima poput “Hrvatski portal Dnevno.hr je vijest o ovoj sramnoj cenzuri objavio kao udarnu na svojoj naslovnoj strani, uz velikodušne pohvale poslanici Tomašić, čime su podržali nedemokratski i neeuropski udar na srpski medij!”

U istom tekstu Ružu Tomašić optužuju za nedemokratičnost i cenzuriranje, a to je onda pokrenulo pravu lavinu reakcija. Donosimo mišljenje i osudu HKS-a:

Hrvatska konzervativna stranka najoštrije osuđuje medijske napade iz Republike Srbije na zastupnicu u Europskom parlamentu i dopredsjednicu HKS-a Ružu Tomašić.



Srbijanski tabloid Kurir u svom osvrtu na izjave Ruže Tomašić kako je na njezinu inicijativa uspjela zaustaviti dijeljenje ovog glasila za kojeg se zna da je glasilo srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i njegove vlade sada, u svom najnovijem broju nastavlja s objedama na njezin račun izigravajući pri tome veliku žrtvu navodeći na naslovnici kako je to “udar na slobodu medija i istinu o Srbiji za koju se u Bruxellesu bori Kurir”.

Tim povodom želimo naglasiti kako je ovaj medijski napad srbijanskog prorežimskog tabloida još jedna potvrda da Ruža Tomašić brani hrvatske interese, kako u EP-u tako i u Republici Hrvatskoj. S obzirom na to da se radi o glasilu koje je produžena ruka Aleksandra Vučića i koje gotovo svakodnevno iznosi neistine o Hrvatskoj, a posebice o Domovinskom ratu, ovaj napad Kurira dokaz je da je inicijativa Ruže Tomašić da se zabrani dijeljenje Kurira u Europskom parlamentu bila opravdana te kako nije riječ ni o kakvoj cenzuri nego o sprječavanju širenja velikosrpske promidžbe u Europskom parlamentu.

Ovakvo burno reagiranje Kurira koji se sada žali na cenzuru, a ne vidi problem u lažima koje o Hrvatskoj svakodnevno objavljuje, dokaz je da Srbiji nije mjesto u Europskoj uniji sve dok jasno ne prizna odgovornost za agresiju na Hrvatsku, ne plati ratnu odštetu koja prelazi 300 milijuna dolara, ne otkrije gdje su nestali hrvatski branitelji i civili, ne vrati sve kulturno blago i dok se ne riješi pitanje granice na Dunavu.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI