RUSKI MINISTAR OBRANE IZNENADA DOŠAO U UKRAJINU: Pojačanje napada na jugu i u središnjoj Ukrajini

Foto: Guliver/ U.S. Marine Corps

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu iznenada je došao u Ukrajinu. Cilj njegova dolaska bilo je naređenje ruskim vojnicima da pojačaju napade na jugu i u središnjoj Ukrajini kako bi spriječio ukrajinsku vojska od raketiranja gradova u Donbasu, objavio je ruski TASS.

Prema priopćenju ministarstva obrane, Šojgu je posjetio vojne postrojbe Yug i Center u Ukrajini koje sudjeluju u “specijalnoj vojnoj operaciji”.

“Šef ruskog ministarstva obrane dao je potrebne upute za pojačavanje djelovanja skupina u svim operativnim područjima kako bi se isključila mogućnost da kijevski režim pokrene masovne raketne i topničke udare na civilnu infrastrukturu i stanovnike naselja diljem Donbasa i drugim regijama”, piše u priopćenju.

Ruske snage granatirale su južni ukrajinski grad Nikopolj u subotu, što je zadnji slučaj granatiranja gradskih područja, u kojima je ubijeno najmanje 37 osoba u protekla tri dana, a mnogo je i ranjenih.

Ukrajinske hitne službe su rekle da je dvoje ljudi ranjeno, a dvoje zarobljeno ispod ruševina u Nikopolju, koji se nalazi na rijeci Dnjepru.



Posljednjih nekoliko tjedana ruska vojska je raketama velikog dometa gađala prometna područja u gradovima.

No, Rusija je u više navrata opovrgnula tvrdnje da gađa civilna područja unatoč sve većem broju dokaza da su njene rakete pogodile stambena područja diljem Ukrajine.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, tisuće civila je ubijeno od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI