RUSIJA UPERILA PRSTOM U UKRAJINU I POLJSKU! ‘Opskrba plinom nije uzrokovana djelovanjem Rusije, već posljedicama antiruskih sankcija’

Foto: Pixabay/Ilustracija

Rusija je znatno smanjila isporuku plina Europskoj uniji zbog antiruskih sankcija te poteza Ukrajine, koja je smanjila tranzit preko svojega teritorija te Poljske, koja je zaustavila isporuku kroz plinovod Jamal-Europa, a ne zbog djelovanja Rusije, kazalo je rusko veleposlanstvo u Berlinu, a prenosi RIA Novosti.

“Opskrba EU-a ruskim plinom značajno smanjena, ali to nije uzrokovano djelovanjem Rusije, već posljedicama antiruskih sankcija”, kazali su.
“Certifikaciju plinovoda Sjeverni tok 2, koji je u potpunosti spreman za rad i prošao je sve potrebne tehničke provjere, zaustavila (je) njemačka strana iz političkih razloga”, nastavilo je rusko veleposlanstvo, a za Sjeverni tok 1 kažu da radi “s 20% svog kapaciteta jer od šest Siemensovih turbina (5 u radu i jedna u pripravnosti) na plinskoj crpnoj stanici Portovaja trenutno radi samo jedna. Ostalima je potrebno planirano održavanje i popravak ili su u kvaru. Siemens Energy dobro je svjestan te situacije”.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI