RUSIJA JE NA NOGAMA ZBOG OTKAZANOG POSJETA! Lavrov: ‘Bili smo spremni razgovarati o partnerstvu, ali očito da čudovišta u Bruxellesu to nisu željeli’

Foto: Guliver Image/ Cengiz Gumrukcu DepoPhotos

Iz Kremlja su u ponedjeljak poručili kako je potez istočnoeuropskih država koje su zatvorile svoj zračni prostor za ruskog ministra vanjskih poslova “neprijateljska akcija”.

Podsjetimo, Sergej Lavrov je trebao posjetiti Srbiju, no Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zatvorile su zračni prostor za njegov službeni zrakoplov.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov istaknuo je kako bi takve akcije mogle uzrokovati probleme s organizacijom diplomatskih sastanaka na visokoj razini.

Sergej Lavrov održao je konferenciju te je poručio kako od tih država nije bilo nikakvoga objašnjenja.

“Zemlje će vjerojatno reći da ih je na to prisilio NATO, a NATO i EU da je to suverena odluka. No, nitko neće narušiti naše odnose sa Srbijom. Pozvali smo srpskog ministra vanjskih poslova da uskoro posjeti Rusiju, a nadam se da se njegov zrakoplov neće povrgnuti još jedno sramoti Bruxellesa koji je izgubio sav svoj integritet”, rekao je Lavrov.



“Mi smo planirali jedan široki plan rada i bili smo spremni razgovarati o partnerstvu, ali očito da čudovišta u Bruxellesu to nisu željeli”, dodao je.

“Sve više ljudi se prisjeća suradnje s Rusijom i pitaju se ‘zašto radimo od Rusije neprijatelja?’. Trebao sam ostaviti i bilješku u knjizi sjećanja na osloboditelja Beograda te želim ovo prilikom odati počast svim srpskim i ruskim braniteljima koji su pali u borbi. Nikada nećemo zaboraviti to”, zaključio je ruski ministar vanjskih poslova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI