RUSI OBJAVILI DA JE SVE GOTOVO: ‘Zauzeli smo Azovstal, prostor je u potpunosti oslobođen’, o svemu obavješten i Putin

Foto: Guliver Image/Ilustracija

Tužitelji su identificirali još jednog ruskog časnika koji je navodno kriv za zločine u Kijevskoj oblasti. Prema riječima glavne tužiteljice Irine Venediktove, Vasil Litvinenko, zapovjednik 64. motorizirane brigade, naredio je svojim vojnicima da ubijaju civile u selu Lipivka”, piše The Kyiv Independent.



“Rusko ministarstvo obrane je objavilo da je od 16. svibnja 2439 neonacista iz Azova i ukrajinskih vojnika blokiranih na teritoriju tvornice položilo oružje i predalo se. Posljednja skupina od 531 militanta predala se danas”, piše ruska državna agencija RIA Novosti.

Među njima je i zapovjednik ukrajinske pukovnije Azov, Denis Prokopenko, piše rusko ministarstvo na Telegramu.

“Takozvani ‘zapovjednik’ nacista Azov, zbog mržnje stanovnika Mariupolja i želje građana da ga kazne za brojne zločine, izveden je s područja tvornice u posebnom oklopnom automobilu”, piše rusko ministarstvo.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvijestio je ruskog čelnika Vladimira Putina o završetku operacije i potpunom oslobađanju tvornice Azovstal u Mariupolju od ukrajinskih militanta.

Zapovjednik pukovnije Azov Denis Prokopenko rekao je ranije u video poruci objavljenoj u petak da su civili i teško ranjeni ukrajinski borci evakuirani iz čeličane Azovstalj u razrušenom gradu Mariupolju.

Prokopenko je rekao i da su posljednji ukrajinski borci dobili od Kijeva naredbu da “prekinu s obranom grada”.

“Visoko vojno zapovjedništvo dalo je naredbu da se spase životi vojnika našeg garnizona i prekine s obranom grada”, dodao je Prokopenko.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI