RUSI IZAŠLI S BROJKAMA: Objavili puno manji broj poginulih nego što je objavio Kijev

Foto: Hina/EPA/STRINGER

Rusija je objavila podatak kako je njihovih 1.351 vojnik poginuo, a njih 3.825 je ranjeno od početka “specijalne operacije” na Ukrajinu.

Pomoćnik zapovjednika glavnog stožera ruske vojske Sergej Ruckoj na konferenciji za novinare rekao je kako je od 24. veljače “1.351 vojnik ubijen, a 3.825 je ranjenih” u Ukrajini. S druge strane, Ukrajina iznosi veći broj poginulih vojnika.

Ruckoj je poručio Zapadu kako je “velika pogreška” naoružati Kijev.

“To produljuje sukob, povećava broj žrtava, a neće imati nikakva utjecaja na tijek operacije”, kazao je.

Direktor Ruskog nacionalnog centra za upravljanje obranom Mihail Mizincev istaknuo je kako je Rusija primila 419.736 izbjeglica s istoka Ukrajine od početka invazije.Inače, Kijev je u petak objavio kako je ubijen još jedan ruski general.

“Naše postrojbe (…) ubile su zapovjednika 49. armije južnog okruga Rusije, generala Jakova Rezanceva, dok su bombardirale zračnu luku Čornobaivka u južnoj regiji Herson”, izjavio je savjetnik ukrajinskog predsjednik Oleksij Arestovič.

Rusija je potvrdila da je u Ukrajini poginuo general Andrej Suhovecki, dozapovjednik 41. armije, a koji je služio i u ruskoj ofenzivi na Siriju 2018-2019.

Kijev tvrdi da je poginuo još jedan ruski general, Vitalij Gerasimov.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI