RUDAN PONOVNO OPLELA PO SVIMA: ‘Vučić je tvrd orah, a Milanović nesposobna lijenčina. Očekujem da na sljedećim izborima pobijedi lobotomirani majmun’

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Brutalna, provokativna i bez dlake na jeziku….tako mnogi opisuju hrvatsku spisateljicu Vedranu Rudan koja je dala intervju za Kurir.rs.

Govorila je, među ostalim, o hrvatskom i srpskom predsjedniku, pandemiji koronavirusa, ali i o nasilju muškaraca nad ženama.

Na upit o tome što tjera muškarce na nasilje prema ženama i jesu li one danas spremnije progovoriti o tome te prijaviti takvog muškarca, odgovorila je da su “žene danas spremnije progovoriti o nasilju, dapače, danas je to trendi tema”.

“Žene, osim u životu, pate na filmu, u serijama, knjigama. Jedini je problem što se ništa ne mijenja. Kakvi su muškarci najbolje se vidi u ratu. Svi siluju, doduše ‘u ime slobode i obrane zemlje’. To samo pokazuje da je potreba za silovanjem tipična muška potreba. Osjećaju je i ‘intelektualci’ i ‘divljaci’. Muškarce definitivno držim nižim bićima. Iživljavaju se, u pravilu, nad slabijima od sebe. Ubijaju žene, djecu, siluju sestre. Moćni muškarci, oni koji su na vlasti ili pri vlasti, uvijek su na njihovoj strani jer su braća. O rijetkim iznimkama, naravno, sve najbolje”, istaknula je Rudan.

O tome što bi bila adekvatna kazna za nasilnike odgovorila je – smrt. Osvrnula se i na situaciju u Beogradu te o tome što misli o političkoj sceni u Srbiji.



“Beograd je za mene grad u kome žive moji najbolji prijatelji. Obožavam Beograd, njegove ulice, njegov ritam, ljude. Srbija izgleda onako kako zaslužuje ako govorimo o politici. Kad sam u Srbiji, stalno slušam da treba maknuti Vučića. Postoje izbori, maknite ga. Pitanje je samo tko će doći poslije njega i što taj koji ga misli zamijeniti nudi. S vremena na vrijeme slušam što “opozicionari” govore na vašim televizijama. Ne obećavaju ništa konkretno. Ja na srpskoj političkoj sceni ne vidim čovjeka za koga bih glasala kad bih bila kod vas i morala glasati. Ne bih glasala ni za Vučića. Ne idem na izbore jer sve političare držim gadovima. Isti su po namjerama, žele lovu i moć, razlikuju se samo po roku trajanja. Vučić je žilav. Tvrd orah. Oni kojima u Srbiji smeta morat će zgrabiti posebno veliki čekić. Ili potražiti pomoć sa strane”, rekla je kontroverzna spisateljica.

Oštre riječi uputila je i prema hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Na upit o tome čime ju je to Milanović iziritirao, odgovorila je kako “nije baš sigurna da ju on iritira”.

“Iritiraju me oni koji su za njega glasali. On je bio predsjednik vlade, dobro smo ga upoznali. Nesposobna lijenčina. Kako je bilo uopće moguće da toliki građani glasaju za čovjeka koji je, dok je bio na vlasti, vrijeme provodio jedući, pijući i lupajući gluposti? Kao predsjednik nastavio je u istom ritmu, samo žešće. Građani Hrvatske nemaju sreće na izborima. Svaki idući predsjednik, imali smo i predsjednicu, gori je od prethodnika. Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja. Bojim se da će na idućim hrvatskim izborima za predsjednika države pobijediti lobotomirani majmun”, zaključila je Vedrana Rudan za Kurir.rs.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI