ROJS ZBOG PENAVE RASPALIO PO ŠKORI: Tko je on da se za njim trči? Nek se primi mikrofona i ostavi politike

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

”Moj stav je jasan, HDZ je za mene svetinja”, tim riječima osebujni general Ljubo Ćesić Rojs komentira izlazak Ivana Penave iz vladajuće stranke te njegovo priklanjanje Domovinskom pokretu Miroslava Škore, u kojega je osim vukovarskog gradonačelnika prešlo devet HDZ-ovih gradskih vijećnika.

”Da je ne znam tko s druge strane, i da mi ne znam što nudi ja to ne bih mogao napraviti, smatram da bi da odstupim izdao Tuđmana i Šuška, vi mediji mene često ne možete razumijeti po tome pitanju, ali ja ostajem vjeran HDZ-u.

Iz stranke neću izaći do groba, i nema te cijene koju za svoju stranku nisam spreman platiti”, poručuje naš sugovornik, kojemu ipak nije svejedno što je Penava napustio redove vladajuće stranke.

”Žao mi je što je Penava otišao, on je mladić iz čiste hrvatske obitelji, Plenkovićevi savjetnici nisu napravili dobro time što su ga pustili da ode, napravljena je velika glupost koja se nije smjela dozvoliti, trebali su sjesti i razgovarati s njime, poslušati što on točno želi, a ne ga ostaviti na cesti. Ti koji su Plenkoviću savjetovali da se treba odreći Penave nisu napravili dobro ni HDZ-u, ni državi”, uvjeren je Rojs, koji nije pretjerano oduševljen Škorom.

Premda ga poštuje kao glazbenika, drži da je na tome i trebao ostati. ”Tko je Škoro da Penava za njim leti, neka se primi mikrofona i nastavi pjevati, kada moram birati između Škore i Plenkovića meni je to neusporedivo, to mi je kao da biram između Fiće i Mercedesa. Za mene je danas tužan dan, zbog Penavina odlaska ljevičari i komunisti zadovoljno trljaju ruke, na ovaj način jača opcija koja Hrvatsku nije niti htjela, a koliko čitam po medijima za formiranje sljedeće Vlade Škori je svejedno. Ako mu ovi ljevičari ponude da bude predsjednik Vlade on će to prihvatiti iako je nedorastao toj poziciji, ali je čovjek željan vlasti”, vjeruje general.



A da je kojim slučajem Rojs na čelu HDZ-a već bi sutra pozvao odbjegle kolege, pa i Penavu, te im ponudio opciju za povratak. “Rekao bi mu da se vrati i da ćemo razgovarati, pogledajte kako su ovi ljevičari ujedinjeni, mi nismo mudri, ni državu nismo znali sačuvati, ali opet pitam tko je Škoro i Škorići, nema od toga ništa. To je propao projekt kao Lesar i Most koji se osipa, ljudi koji odrade jedan mandat i ne naprave ništa za državu. Prema tome mislim da treba stati na loptu i spasiti što se da ili će komunisti formirati vlast, a onda odosmo unazad deset godina”, strepi Rojs koji strahuje za budućnost Hrvatske, ali se u politiku nema namjeru uključivati.

”Ne tražim ništa, vidio sam koji je to jad i bijeda, bio sam na listama, ali više ne želim biti, dodvoravati se šefovima, i za nekim letati. Glasao sam za Kolindu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, ali i njoj zamjeram što je vukla neke ljude da joj vode stožer, na kraju je izgubila, stradali smo svi mi, a njoj je opet dobro”, zaključuje Rojs.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI