ROJS SKINUO RUKAVICE I ŽESTOKO PO BIVŠOJ STRANCI: ‘Treba lustrirati HDZ, tamo je zlo, a ja svoj potpis neću povući’

Foto: Screenshot N1

Jedan od generala koji je potpisao zahtjev za pomilovanjem Mustača i Perkovića bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e, koji su osuđeni na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u atentatu na Stjepana Đurekovića je i Ljubo Ćesić Rojs.

Sad je sve na predsjedniku Zoranu Milanoviću koji i tome treba odlučiti. Sve to je podiglo veliku buru, kako između premijera i predsjednika tako i među generalima i akterima na političkoj sceni.

Ćesić Rojs je rekao da nije istina da je on inicijator prikupljanja potpisa, za što ga je optužio general Marinko Krešić.

“To nije točno i to zna moj kum Marinko Krešić, on će to imati prilike sutra reći, zvao me sad i za mene je ta tema završena. On zna da ja nisam inicijator, prije mene su potpisali generali Čermak i Gotovina, ja sam treći. Za mene je ta priča završena i ja ne želim više o tome raspravljati”, rekao je Ćesić Rojs gostujući na N1 televiziji.

General Ivan Tolj rekao je da ga čudi Rojsov potpis na tom popisu.



“General Tolj i ja se čujemo dnevno dva-tri-četiri puta, neki dan smo razgovarali u dva ujutro, dakle, bliski smo suradnici, ali nitko od nas nije znao do ponedjeljka ujutro, 11. travnja dok se nije potpisalo. Ja na tom popisu nisam vidio ime generala Ivana Tolja. Nije očito išlo masovno, odabrano je nas sedam, po kojem ključu – ne znam, ali general Tolj zna kakve ja principe imam i da stojim iza svog potpisa i takav ću biti. Da svi generali povuku svoj potpis, ja svoj potpis neću povući. U meni nema mržnje, u meni je stvarno, kao što je rekao Gotovina, to je čovjek koji se okrenuo vjeri, milosrđe, pogotovo u Velikom tjednu” kazao je Ćesić Rojs.

Rojs je moram komentirati i izjavu da su oni ljudi bez legitimiteta, odnosno “udbaške pudlice”.

“Ako je to izjavio predsjednik moje stranke, jer od svih nas potpisnika, ja sam član HDZ-a doktora Franje Tuđmana, ne HDZ-a briselskog koji je sada prevladao, to je naš problem unutar stranke, još su članovi Ćosić i Krešić. Gotovina i Čermak nisu uopće članovi HDZ-a. Kakva pudlica? Da sam pudlica, ja bih ’91. pobjegao u Njemačku, ne bih se uključio u obranu Hrvatske, imao sam četvoro djece, bio sam na Plitvicama. Svi koji meni nešto predbacuju, imali su priliku priključiti se obrani”, rekao je Rojs.

Rojs je u studiju pokazivao dokumente s pečatom Josipa Perkovića dok je bio u Ministarstvu obrane. Rojs tvrdi da je Perković nabavljao oružje i da mu nijedan konvoj nije uhvaćen.

“Šušak je bio broj jedan na pečatu, ovo je 17”, rekao je Rojs. Dodao je da HDZ treba lustrirati. “Tamo je najveće zlo”, rekao je. Kasnije je dodao da će se provesti lustracija u HDZ-u te da će se uhititi udbaše iz stranke.

“Najveći udbašenković je Sanader. Iza njega, Vasiljković Vaso, velika Hrvatina, dolazio je ovdje kod vas, govorio Hvaljen Isus i Marija, meni pretresao stan u dva ujutro, da bi napakirao Gotovini…”, zaključio je Rojs.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI