ROJS KOMENTIRAO PRIMJEDBE ZBOG ODLIKOVANJA JELIĆA: Treba mu dati odlikovanje, a pred sudom će odgovarati ako ima nepravilnosti!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs u utorak na večer na Kninskoj tvrđavi izjavio je da zadovoljan što su među dobitnicima odličja, koja je uoči 25. godišnjice Oluje, dodijelio predsjednik Republike Zoran Milanović, i brigade HVO-a.

“Osjećam se preponosno jer se mojem hrvatskom narodu u BiH vratio ponos. Konačno ima netko u Republici Hrvatskoj tko brine o Hrvatima u BiH – od Orašja preko Srednje Bosne do Hercegovine”, rekao je Ćesić Rojs, nakon svečanosti uručivanja odličja na Kninskoj tvrđavi, za vrijeme čijeg trajanja je padala snažna kiša, a nazočni su bili u šatorima.

On smatra kako će učinak dodjele odličja i brigadama HVO-a biti pozitivan na raspoloženje javnosti u Hrvatskoj.

“Bez sveukupnog zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske i Hrvata u BiH, ne bi bilo slobodne i nezavisne hrvatske države”, istaknuo je Rojs.

Komentirajući primjedbe koje dolaze iz Sarajeva od bošnjačkih političkih čelnika na račun generala Zlatan Mije Jelića, koji je Milanovićevo odličje primio u ime Specijalne policije HR HB, Rojs je rekao da “pričaju gluposti.”



“Hrvatske snage-Hrvatska vojska i HVO su oslobađale Bihać i spriječile da Bihać ne doživi sudbinu Srebrenice – što nisu tad rekli (iz Sarajeva) da ne trebaju te momke”, rekao je Ćesić Rojs.

Po njegovim riječima, Miji Jeliću “treba dati odlikovanja,”  a on će izaći pred časni sud i odgovarati ako ima nekih nepravilnosti.

“Za tu optužnicu više nije nadležan sud u Sarajevu nego ju je preuzeo sud u Republici Hrvatskoj – Županijski sud u Zagrebu. Bila je optužnica i protiv general Gotovine i Markača te Čermaka koji su godinama čamili u Haagu, a kasnije su oslobođeni”, podsjetio je Ćesić Rojs.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI