Rimac pomogao Kinezima, a sada oni pomažu nama!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski poduzetnik Mate Rimac (32) na svom je Facebook profilu objavio nastavak suradnje sa partnerima iz kineskog grada Xiangyanga, koji tako uzvraćaju dobro djelo, prenosi 24 sata.

Mate Rimac i njegovi partneri, prije nekoliko mjeseci su pomogli kineskom gradu Xiangyangu koji se tada žestoko borio s pandemijom korona virusa te su im poslali donaciju zaštitnih maski, na što su sada Kinezi uzvratili gestu poslavši zagrebačkom Crvenom križu 20.000 maski.

Xiangyang (gdje je Camel – Rimac JV) pomaže svom gradu prijatelju – Zagrebu – objavio je Rimac na Facebooku uz screenshot statusa njegovog partnera Marka Pejkovića.

“Prije dvije godine šalio sam se oko podrške tome da Xiangyang i Zagreb postanu gradovi partneri. Pitao sam se ‘što prijateljski gradovi rade, idu li van na pivo?’. Ovo je što rade. U teškim vremenima pomažu jedni drugima. Prije dva mjeseca poslali smo nekoliko tisuća maski u Xiangyiang gdje je stotinjak naših kolega bilo zatvoreno u potpunu karantenu. Nije to bilo mnogo te smo odlučili kako s time nećemo ići u javnost jer to nije bio PR potez”, objasnio je Pejković i dodao:

“Ali korona virus prošao je pola svijeta i pogodio Hrvatsku, a prošle je nedjelje Zagreb pogodio i najteži potres u posljednjih sto godina. A zatim su, bez pitanja, naši prijatelji iz Xiangyanga u znak podrške poslali 20.000 maski hrvatskog Crvenom križu. Hvala vam, prijatelji!”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI