Rimac je C.E.M.P. oslobodila plaćanja komunalnih doprinosa na sjednici kojom je presjedao Marinko Tokmakčija

SCREENSHOT

U Gradskoj vijećnici Grada Knina, 6. prosinca 2013. godine u 9 sati održana je 5. sjednica Gradskog vijeća kojom je presjedao nedavno uhićeni Marinko Tokmakčija. On, ali i prisutni vijećnici rapravljali su o nekoliko točka dnevnog reda, no najzanimljivija je svakako točka 22.

Ona je naime naslovljena kao “Prijedlog Odluke o oslobađanju od obveze plaćanja komunalnog doprinosa za tvrtku C.E.M.P. d.o.o.“. Tvrtka je to, sada je jasno svima, s kojom je Josipa Rimac sklopila posao gradnje vjetroelektrana zbog kojeg je trenutno smještena u Remetinec.

U zapisniku sa sjednice vidljivo je da je zamjenik gradonačelnice Rimac, Nikola Blažević, od strane Tokmakčije kao predsjednika bio pozvan da obrazloži prijedlog oslobađanja obveze plaćanja komunalnog doprinosa. On je tu naveo i pojasnio pravne temelje za donošenje prijedloga dodavši da navedena tvrtka ispunjava propisane uvjete te da je ista podnijela zahtjev za oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 370.183,20 kn te da gradi objekte isključivo za obavljanje proizvodne djelatnosti što je od osobnog interesa za grad Knin, stoji u zapisniku.

Na kraju je dodao da Grad ovim stvara pozitivnu poduzetničku klimu i pomaže svima koji žele ulagati na ovom području te je predložio prihvaćanje prijedloga. Na to je Tokmakčija konstatirao da Odbor za financije Odbor za Statut, Poslovnik i propise nema primjedbi na prijedlog te je otvorio raspravu.

S druge strane, vijećnika Mirka Antunovića, zanimao je nominalni iznos cenzusa preko kojeg odluke donosi Vijeće, kako i kakav će interes i prihod Grad imati od navedenog oslobađanja, koji je očekivani broj zapošljavanja osoba te kakvi su uvjeti i kriteriji za oslobađanje od komunalnog doprinosa.



Cenzus je 156.000 kn, a za izgradnju vjetroelektrana i pristupnih putova očekuje zapošljavanje oko 100 osoba u dužem razdoblju. Uz to, Grad očekuje prihod od naknada za korištenje od oko milijun kuna, odgovorio je Blažević.

Tu je stala daljnja rasprava pa je predsjednik prijedlog dao na usvajanje. On je, s 12 glasova ’za’ i s dva ’suzdržana’, prihvaćen i odluka je donesena.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI