Rimac dobio veliko pojačanje: Pridružio im se bivši glavni inženjer Aston Martina

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Rimac Automobili dobili su novo pojačanje – Chrisa Porritta, bivšega glavnog inženjera u Aston Martinu. Porrit je također vršio dužnost voditelja odjela za specijalne projekte u Appleu te potpredsjednika inženjeringa u Tesli. Hrvatski auto proizvođač Porritta je imenovao CTO-om (direktorom tehnologije) Rimac Automobila gdje će direktno odgovarati izvršnom direktoru Mati Rimcu. Njegov zadatak, prenosi proizvođač, usredotočit će se na nadolazeće projekte.

Porrittov početak bilo je mjesto pripravnika u Land Roveru gdje je s vremenom stigao do pozicije glavnog inženjera za dinamiku vozila. Funkciju glavnog inženjera u Aston Martinu držao je do 2013., nakon čega je prešao u Teslu na mjesto potpredsjednika za inženjering vozila.

Karijera mu nakon toga odlazi i do Applea gdje je bio član grupe za razvoj novih proizvoda koje, pretpostavlja se, ima veze sa sustavima za autonomnu vožnju.

“Brinulo me da ljudi s velikim iskustvom u industriji neće odgovarati našoj kulturi i duhu poduzeća. Međutim, kao apsolutni ljubitelj automobila, koji se voli uključiti u stvaranje novih projekata, Chris se uklopio odmah od početka. Dijelimo isti način razmišljanja: želimo razvijati automobile koji podižu ljestvicu, zabavni su i kvalitetni. Jedva čekam rezultate koje ćemo zajedno ostvariti”, komentirao je Mate Rimac.

Rimac Automobili ove godine dovršavaju automobil kodnog imena C_Two te planira proizvodnju do 150 primjeraka u tvornici u Velikom Trgovišću, prenosi tportal.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI