RIJEŠILI MISTERIJ: Policija objavila da je na Krku ozlijeđena pronađena 57-godišnja Slovakinja

PU primorsko-goranska

Primorsko-goranska policija objavila je da je utvrdila identitet žene koja je ozlijeđena spašena na otoku Krku.

Mediji su ranije objavili da je vjerojatno riječ o 57-godišnjoj Slovakinji Danieli Adamcovoj. Policija je to i potvrdila ne otrkivajući njeno ime.

“U suradnji s građanima i medijima policijski službenici Policijske postaje Krk, Službe općeg kriminaliteta i Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave primorsko-goranske, prikupili su niz saznanja koja su rezultirala utvrđivanjem identiteta žene pronađene 12. rujna na otoku Krku. Utvrđeno je kako je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke”, objavili su u priopćenju.

Podsjetili su da su javno objavila fotografije pronađene žene, sa zamolbom za pomoć u utvrđivanju identiteta budući da nije mogla dati podatke o sebi, a mjere i radnje policije poduzete od njenog pronalaska nisu dovele do saznanja o kojoj se osobi radi. Žena je prilikom pronalaska imala ozljede za koje je utvrđeno da nisu nastale kao posljedica kažnjive radnje. Pružena joj je liječnička pomoć te je smještena u bolnicu.

Dodaju kako su od objave fotografija putem elektroničke pošte zaprimili više desetaka dojava građana iz zemlje i inozemstva, kako iz zemalja Europske unije, tako i iz drugih zemalja, koji su željeli pomoći policiji u utvrđivanju identiteta pronađene žene. Također, osim elektroničkom poštom, dojave su zaprimane i na druge načine.



“Primjerice, tako su neke od dojava zaprimljene nekoliko dana nakon objave fotografija dovele do pronalaska ruksaka, iako stvari pronađene u njemu nisu pomogle u saznanju o identitetu pronađene žene”, opisuju.

Nastavljaju kako provjere u bazama otisaka prstiju hrvatske policije nisu dovele o utvrđivanja identiteta te je o pronađenoj ženi obaviješten Interpol i zatražena je pomoć stranih policija.

“Nadalje, prvu od nekoliko dojava koje su dovele do utvrđivanja identiteta pronađene žene, policija je zaprimila 20. rujna, u večernjim satima. Budući da je iz dostavljenog proizlazilo da bi pronađena ženska osoba mogla biti državljanka Slovačke, putem međunarodne policijske suradnje zatražena je pomoć slovačke policije. Zahvaljujući dobroj suradnji te cijeneći da se radi o žurnosti vrlo brzo je zaprimljen odgovor slovačke policije, kojim je potvrđeno da je žena putem fotografije prepoznata kao slovačka državljanka, starosti 57 godina”, kažu u policiji.

Na pomoći se zahvaljuju građanima iz zemlje i inozemstva, domaćim i stranim medijima, kao i kolegama iz Slovačke.

“Prema dosad utvrđenom slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turistkinja, a policija će i dalje nastaviti s utvrđivanjem okolnosti koje su prethodile njenom dolasku i pronalasku na otoku Krku, na nepristupačnom terenu Dobrinjštine”, zaključila je policija u priopćenju..

Facebook Comments

Loading...
DIJELI