RICHTER OTKRIO ZAŠTO VIŠE NIJE NA ČELNOM MJESTU BOLNICE SREBNJAK: ‘Tražili su me da ne istupam javno već u koordinaciji s nekim Jagićem’

Foto: Poliklinika DermaPlus

Na mjestu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak nije bio dugog vijeka. Riječ je o Darku Richteru koji se povukao s tog mjesta, a u nedjelju se oglasio na svom Facebook profilu s tvrdnjama o novoj zagrebačkoj vlasti.

Napisao je kako se “od njega tražilo da ne istupa javno već da koordinira nastupe s ‘glasnogovornikom iz Gradske uprave, nekim Jagićem”. Kako je istaknuo, tražili su od njega i da ne sudjeluje na Hodu za život.

“To mi je ponovljeno nekoliko puta. Najviše ih je mučila medijska hajka, zbog koje su tražili da se ne branim, da pustim da se slegne”, napisao je Richter u objavi.

Naveo je i kako su mu govorili da se “dijametralno svjetonazorski” razlikuju.

“Kao da se razlikuju samo oni od mene, ali ne i ja od njih. Udaljenost je ista. Najvažniji im je bio ideološki okvir”, napisao je sad već bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak.



U svojoj objavi na Facebooku osvrnuo se i na to da “im se sve ruši”.

“Netko ih je krivo podučavao (mislim, Lenjin: ‘cijela politika je kadrovska politika, i ništa više’; tako je nekako govorio). Cijeli Srebrnjak je rupa bez dna”, napisao je.

Richter je poručio kako će ih “ta rupa doći glave” jednom kad dođe “politički komesar” ili “pravi katolik”.

On smatra kako će “prokušani kadrovi na Srebrnjaku pokušati ponovno ponuditi da saniraju rupu koju su sami otvorili”.

“Ma bit će to zanimljivo”, zaključio je u objavi Richter.

Podsjetimo, Darka Richtera mnogi su kritizirali na način da nije dobar izbor za ravnatelja bolnice Srebrnjak. Naime, on je na tu dužnost postavljen iz mirovine. U javnosti odzvanjaju i neke njegove izjave, među kojima su i one o umjetnoj oplodnji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI