RIBARA SU PRONAŠLI MRTVOG: Obitelj smatra da je na njega naletjelo drugo plovilo, traže pomoć

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Kod otočića Prozida kraj Vele Luke pronađeno je tijelo 79-godišnjeg ribara koji je otišao loviti lignje u subotu poslijepodne.

Nesretni ribar pronađen je nedugo nakon nestanka, a pronađena je i njegova potonula brodica.

Iz policije javljaju kako za sada ništa ne upućuje na kazneno djelo, međutim njegova rodbina i prijatelji u to nisu toliko sigurno.


Naime, njegov kum Ivica Cetinić rekao je kako sumnja na to da se radi o naletu drugog plovila čiji se upravitelj udaljio s mjesta nesreće pritom uskrativši pomoć unesrećenome.

“Išao je na lignje u subotu popodne kod otočića Proizda, kraj Vele Luke. Inače najkasnije dođe u 22 sata doma. Žena je najprije mislila da je ostao prespavati, no kad nije došao doma, išli su ga tražiti ona i sin. Pronađen je sa strahovitim ozljedama. Brod najprije nije nađen, ali jesu vesla. Kad je došao doktor, rekao je da zovemo kriminalistiku jer mu je bilo sumnjiv način smrti. U plućima nije imao mora, već je dobio teške ozljede sprijeda i straga. Tijelo je jučer ujutro poslano na obdukciju, a sve se dogodilo prekjučer navečer”, rekao je kum unesrećenog za Morski.hr koji je između ostalog na Facebooku zamolio sve koji primijete brod od najmanje 8 metara s oštećenjem na prednjem djelu trupa da se jave.Osim toga, Cetinić kaže kako je brodica podignuta s morskog dna te da su na njoj jasno vidljivi tragovi oštećenja i tragovi bijele boje.

Iz Dubrovačko-neretvanske policije javljaju kako je nakon očevida na brodici utvrđeno da su oštećenja nastala na podmorskom dijelu barke što upućuje na nasukavanje. Ipak, napominju da treba pričekati službeni kraj izvida. Obdukcija bi trebala kazati puno više o uzrocima stradavanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI