RESTART koalicija predstavila program ‘Zdravstvo – jučer, danas, sutra’ i poručila: ‘Trebamo cjelokupan restart zdravstva’

Goran Mehkek/Cropix

RESTART koalicija predstavila je program – i to onaj dio vezan za zdravstvo pod nazivom “Zdravstvo – jučer, danas, sutra”.

Predsjednik SDP-a Davor Bernarić rekao je da dugovi u zdravstvu nikada nisu bili veći i da nam prijeti kolaps zdravstvenog sustava. Spomenuo je i neadekvatne uvjete rada i niske plaće zbog kojih medicinsko osoblje napušta Hrvatsku te naglasio da trebamo cjelokupan restart zdravstva.

“Krajnji je čas da se zaustavi propast zdravstvenog sustava i učini nešto po tom pitanju za naše građane. Zato je Hrvatskoj potreban restart zdravstvenog sustava. I zato danas SDP nudi svoja rješenja za spas zdravstva. naša koalicija u fokus stavlja javno i solidarno zdravstvo s pacijentom, u središtu. To je naš fokus – pacijent, građanin naše zemlje. Taj se fokus zasniva na trostrukoj solidarnosti – solidarnosti zdravih s bolesnima, bogatih sa siromašnima i mladih sa starima”, rekao je Bernardić.

Najavio je što planiraju napraviti.

“Uvest ćemo centralno i koordinirano planiranje potreba i javne nabave i napraviti uštede i smanjiti dugove. Smanjit ćemo liste čekanja na najmanje. Povećat ćemo kapacitet i intenzivirati djelatnost dnevnih bolnica, a svim građanima ćemo osigurati jednako liječenje bez obzira o kuda dolazili. Revitalizirat ćemo program 72 sata koji pacijentima s malignima bolestima osigurava početak liječenja u roku od tri dana nakon dijagnoze”, naglasio je.Uz Bernardića su govorili potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, predsjednik SDP-ovog Savjeta za zdravstvo Danko Vrdoljak, potpredsjednik SDP-ovog Savjeta za zdravstvo Joško Markić i koordinator javnozdravstvenih akcija SDP-a Saša Srića.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI