Relković opisao kako je odbio biti Plenkovićev savjetnik!

Patrik Macek/PIXSELL

Otvoren je za savjetovanje bilo koga kad bi, zaključuje, to bilo primjerice za kampanju izmjena izbornog zakonodavstva ili neke druge konkretne reforme

Nakon što je potkraj ožujka Ivica Relković dao ostavku na mjesto posebnog savjetnika tadašnjeg ministra uprave Ivana Kovačića, premijer Andrej Plenković ponudio mu je da ostane u Vladi kao njegov savjetnik. Doznalo se to tek ovih dana, što je za medije potvrdio i sam Relković koji je demantirao da je takvu ponudu dobio još jednom, u ovom sastavu Vlade.

“Nema nikakve nove ponude, ne znam zašto je ta priča sada aktualizirana”, rekao je Relković za Večernji list. Od odlaska iz Vlade Relković se bavi svojim neovisnim analitičkim blogom o potencijalu nezavisnih lista na lokalnim izborima koji do jeseni namjerava pretvoriti u analitičko-politički portal.

Ponuda premijera, prisjeća se, došla je u trenutku kada ga je zajedno s Kovačićem izvijestio o svojoj odluci da odlazi iz Ministarstva uprave.

“Plenković je tada za stolom odmah rekao: ‘Nemoj ići, mogu li ti ja nešto ponuditi, hoćeš li ostati u Vladi kao moj savjetnik?’. Nisam to prihvatio jer nisam želio biti neko pokriće ili krivac za eventualne probleme, rekao sam da ne mogu biti osoba između Mosta i HDZ-a”, objasnio je Relković za Večernji.

Relković je istaknuo da takvu ponudu ne bi prihvatio ni da je ponovno dobije. Otvoren je za savjetovanje bilo koga kad bi, zaključuje, to bilo primjerice za kampanju izmjena izbornog zakonodavstva ili neke druge konkretne reforme.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI