REKORDNA ZAPLJENA DROGE U SPLITU: Pali s 18 kg amfetamina!

mup

Zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama tri su osobe privedene i protiv njih su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Ovo je najveća količina amfetamina ikada zaplijenjena na području splitsko-dalmatinske Policijska uprave,” rekao je Dušan Jenjić, voditelj Službe kriminaliteta droge u toj policijskoj upravi na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Policijski službenici u subotu su pretražili automobil koji je vozio 30-godišnjak i pronašli pet paketa amfetamina teških 5 kilograma i 259 grama te uređaj za vakumiranje, a tijekom istrage utvrđeno je da je pakete, zajedno s drugim 30-godišnjakom, iznio iz kuće 27-godišnjaka, te ih stavio u vozilo.

Po Jenjićevim riječima, pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 27-godišnjak na području Splita, policijski službenici pronašli su 13 paketa s ukupno 13 kilograma i 239 grama amfetamina, 15 stabljika marihuane , digitalnu vagu te opremu za pripremanje i pakiranje droge.

Tri osumnjičenika zajedno su nabavljali i prodavali amfetamin na području Splita, a za 27-godišnjaka utvrđena je i sumnja da je uzgajao marihuanu s ciljem daljnje prodaje, rekao je Jenjić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Jenjić je rekao kako su trojica osumnjičenika “veće ribe” te da su dvojica sa zagrebačkog područja, a jedan s područja Splita.



Raspolagali smo saznanjima da se te osobe bave prodajom većih količina droge amfetamin i na temelju takvih saznanja započeli smo kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo ovom zapljenom,” dodao je Jenjić. Također je rekao kako se od zaplijenjene količine amfetamina moglo proizvesti “još 50 do 60 kilograma droge”.

Cijena jednog grama amfetamina na ulici je od 100 do 200 kuna”, rekao je Jenjić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI