REKORD TREĆI DAN ZAREDOM: U Hrvatskoj 265 novooboljelih od koronavirusa, preminula jedna osoba!

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je evidentirano 265 novooboljelih osoba. jedna ženska osoba je preminula.

Stožeri od jutra objavljuju po županijama stanje s novooboljelim osobama.

Osim Splitsko-dalmatinske županije koja već danima obara rekorde kad su u pitanju novozaražene osobe, danas je iznenadila Šibensko-kninska u kojoj je brojka naglo narasla.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 13 novih slučajeva.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 582 obrađena testa danas su 103 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Makarske 7, Sinja 2, Vrlike 1, Solina 1, Trilja 2, Jelse 2, Splita 41, Lokvičića 5, Prološca 9, Lovreća 6, Zmijavaca 2, Runovića 4, Podbablja 4, Ciste Provo 3 i Imotskog 14 osoba. Od 103 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, 35 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1236 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 18 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru. Dvije osobe se nalaze u karanteni od toga jedan hrvatski državljanin i jedan strani državljanin.



U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 32 osobe oboljele su od zarazne bolesti COVID-19. Njih 28 ima prebivalište na području Šibensko-kninske županije: 16 na području Grada Šibenika, 5 na području Grada Vodica, 3 na području Grad Knina, 2 na području Grada Drniša te po jedna osoba u Murteru i u Kistanjama. Četvero novooboljelih trenutno boravi na području županije, dok im je prebivalište drugdje. Većina novooboljelih je mlađe životne dobi.

U Zagrebu su u prethodna 24 sata registrirana 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, tako da sada ima 518 aktivnih slučajeva Covida-19. Od toga su 25 povratnici s godišnjih odmora, 14 su kontakti s prethodno oboljelim osobama, za šest je slučajeva epidemiološka obrada još uvijek u tijeku, pet je je negativnih epidemioloških anamneza, a tri su “uvoz” iz BiH. Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar Sandra Šikić izvijestila je na konferenciji za novinare da je u protekla 24 sata u Zavodu testirano ukupno 596 osoba. “U Zagrebu su 53 nova slučaja i, posljedično tome, 135 osoba je stavljeno u mjeru samoizolacije”, rekla je Šikić. Ukupno je trenutno u gradu zagrebu 518 aktivnih slučajeva i 1050 samoizolacija. Pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je kako je zabilježeno intenziviranje aktivnosti testiranja u Domovima zdravlja, upozorivši da “sustav funkcionira otežano, ali funkcionira”.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se 60-godišnjem muškarcu koji je svoju izloženost ostvario na svadbi održanoj prošli vikend u ivanečkom kraju, blage je kliničke slike i liječi se kod kuće. S navedene svadbe već su sada potvrđena dva pozitivna slučaja (jedan iz naše županije), a čekaju se nalazi za još 7 osoba. Epidemiološka obrada kontakata s obzirom na broj uzvanika je još u tijeku, a većina gostiju već je stavljena u samoizolaciju pošto je u skladu s Uputama i preporukama za veća okupljanja postojao popis nazočnih osoba i pripadajućih telefonskih brojeva. Najveći broj uzvanika je iz naše županije, dio je iz Austrije, a nekoliko ih je iz drugih županija. Broj osoba koje se nalaze u mjeri samoizolacije ovime je narastao na 207.

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata 12 je novooboljelih osoba od bolesti Covid-19, jedna je osoba izliječena, a trenutačno je aktivno 89 slučajeva zaraze novim koronavirusom, podatci su Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Zadarskoj županiji 14 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih dijelom je riječ o obiteljskim kontaktima, a dijelom o mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. Među novozaraženima je i jedan djelatnik Opće bolnice Zadar čiji su kontakti stavljeni u samoizolaciju.

Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je četvero novozaraženih korona virusom, a svi su mlađi ljudi, doznaje se u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Novozaražene osobe su kontakti ranije zaraženih osoba, odnosno mlađi ljudi koji su se vratili s godišnjeg odmora, od kojih je jedan austrijski turist, koji se već vratio u Austriju. Do danas su u Primorsko-goranskoj županiji ozdravila još tri osobe, pa je u toj županiji od početka epidemije ozdravila 161 osoba, a aktivna su 43 slučaja infekcije korona virusom.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 316 uzoraka briseva (220 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je devet pozitivno. Kod 8 slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije i bliski su kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba (4 su povezani s objektom za proizvodnju i prodaju mesa, 4 su obiteljski i bliski kontakti). Jedna osoba je dulje vrijeme boravila i vratila se iz srednje Dalmacije. Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 57 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 164 osoba.

Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna osoba je s područja grada Novske, jedna s područja grada Kutine i jedna s područja grada Siska. Trenutno, na području županije, dvadeset i tri su aktivna pacijenta koja boluju od ove zarazne bolesti.

Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na koronavirus, a jedna osoba je umrla, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Među novozaraženima tri su osobe iz Vinkovaca, jedna iz Županje i jedan strani državljanin s boravištem u Cerni. Trenutno je 27 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji je 200 osoba. U protekla 24 sata testirane su 72 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području Vukovarsko-srijemske županije 7386 osoba. Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji je oboljelo ukupno 579 osoba, od kojih je 436 osoba izliječeno, a ukupno je devet umrlih.

Virovitičko-podravskoj županiji jedna je novooboljela osoba.

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba.

Virovitičko-podravskoj županiji je jedna novooboljela osoba.

Osječko-baranjskoj županiji je dvoje novooboljelih.

Međimurskoj županiji jedna je novooboljela osoba.

Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježena je jedna novooboljela osoba.

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednjih 24 sata registrirano je 18 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u petak na konferenciji za novinare županijski Stožer civilne zaštite. Od 18 novozaraženih devet osoba vjerovatno se zarazilo na moru, a pet od poznatih kontakata, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI