REČENICA KOJU NITKO NIJE ČUO! Beroš je Marića na to upozorio bez kamera: Ministar u ratu s premijerom Plenkovićem

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bilo je tu svega, tim riječima sastanak kojega je početkom tjedna sazvao ministar zdravstva Vili Beroš opisuje naš sugovornik koji je na tom događanju nazočio. Kako naglašava, Beroš je sastanak sazvao vidno uznemiren, ne samo zbog oporbenog zahtjeva za njegovim opozivom, već i radi toga što je premijer Andrej Plenković ‘pobjesnio’ zbog njegove afere s platformom za cijepljenje.

”Beroš je i inače u posljednjih nekoliko tjedana ‘drugi čovjek’, kao da se od svega zamorio. Na njemu je ogroman pritisak, s jedne strane je tu korona kriza, s druge strane problemi u zdravstvu koji cure sa svih strana. Pa nije on kriv za dugove prema veledrogerijama, ali u javnom prostoru se to tako postavlja, prozvali su ga javno jer se nije javljao na telefon predstavnicima veledrogerija, međutim, ministru su ruke vezane.

Zdravstvo on sam i da hoće ne može reformirati, to je toliko velik zahvat da podrazumijeva suradnju među ministarstvima, a ta suradnja ne postoji, velika zapreka svemu tome je upravo Plenković koji se smatra najstručnijim za sve. On svako malo uzima stvari u svoje ruke, a ministrima ne dopušta da odrađuju svoje poslove u svojim resorima”, tvrdi naš sugovornik te napominje kako je Beroš u ponedjeljak nervozno izašao pred svoje suradnike.

Političke sabotaže

 

”Otvoreno nas je pitao da li smo volji nastaviti suradnju s njime, na njemu se vidjelo da je nervozan i izbezumljen, laknulo mu je kada mu je rečeno da stojimo uz njega i da smo spremni provesti reformu koja se od nas očekuje, no i on sam je naglasio kako zna da je riječ o složenom poslu kojega neće moći odraditi samostalno”, kaže naš sugovornik pa naglašava kako pritom ne treba zanemariti eventualne političke sabotaže.



”Uz njega su stali državni tajnici Tomislav Dulibić i Silvio Bašić, rekli su da će mu čak potpisati da stoje iza njega, no Beroša nije podržao Željko Plazonić, u biti on nije niti bio na sastanku, javio se da je na putovanju, ali prema svim tim potporama treba biti rezerviran. Pa znate da je i Beroš davao potporu Kujundžiću sve do prvih ozbiljnijih problema, kada počnete uistinu tonuti tek onda vidite tko vas podržava, a to uglavnom ne bude nitko ostanete sami kao brod na pučini”, analizira naš sugovornik uz opasku da i za provedbu reformi koje Beroš priželjkuje treba sačekati zeleno svijetlo ne samo od premijera već i od ministra financija Zdravka Marića.

”I tu bi moglo biti problema, Marić je jedan od najkompetentnijih ministara, on je racionalist, a Beroš je ipak u svemu ovome prije svega liječnik, on na taj način pristupa reformi, ne razmišlja samo o brojkama, radi toga se njih dvojica nerijetko sukobljavaju. I onda kada je Marićeva snimka procurila u javnost kada nije znao da ga se snima, netom prije paljenja kamere Beroš ga je upozorio na to da je igra s reformom zdravstva igra s ljudskim životima”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI