REAKCIJA IZ RUSKOG VELEPOSLANSTVA: ‘Ova odluka je značajan korak unatrag u bilateralnim odnosima’

Foto: Rusko veleposlanstvo u Hrvatskoj/Facebook

Nakon što je ruskom veleposlaniku u Hrvatskoj Andreyu Nesterenku uručena u ponedjeljak nota u kojoj stoji kako ukupno 24 Rusa mora napustiti Hrvatsku, oglasilo se i Veleposlanstvo Rusije u Hrvatskoj. U objavi su naveli kako je taj potez kontraproduktivan za bilateralnu suradnju.

“11. travnja 2022. Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Andrey Nesterenko bio je pozvan u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje mu je, uz notu, uručena odluka vlasti HR o protjerivanju 24 zaposlenika Veleposlanstva, od kojih 18 je diplomata. Kao razlog su se oglasili postulati već iz stare priče EU-a: “vojna agresija na Ukrajinu”, “ratni zločini”, “kršenje teritorijalnog integriteta”. Zaposlenicima se nalaže da napuste zemlju do 25. travnja ove godine.

Veleposlanik Andrey Nesterenko je pak istaknuo da je ova odluka značajan korak unatrag u bilateralnim odnosima, kontraproduktivan za rusko-hrvatsku suradnju uoči svečanog datuma – 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između naših dviju zemalja”, navode u priopćenju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI