REAKCIJA IZ MOŽEMO!: ‘I Grad i korisnici stavljeni su u neizvjesnost’

Foto: Ilustracija/Pixabay

Zastupnica stranke Možemo! Iva Ivšić za N1 je progovorila o odluci Visokog upravnog suda o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj.

“Prije svega treba reći da se ova odluka ne donosi na sam meritum stvari i da ona samo privremeno obustavlja odluku koju smo donijeli, ali naravno da nismo zadovoljni. Bilo bi nam puno draže da je Visoki upravni sud donio odmah konačnu odluku jer su ovime i Grad i korisnici stavljeni u neizvjesnost”, rekla je Ivšić.

Ako sud procijeni da je odluka nezakonita, odluka prethodne vlasti Milana Bandića će ostati na snazi još 14 godina.

“Ona je već sad vraćena na snagu. Ako dođe do takve odluke, ona će ostati na snazi sve dok posljednji korisnik ne izađe iz mjere”, pojasnila je.

“Mi zaista vjerujemo da neće doći do takve odluke. Prethodna odluka je štetna u nekoliko segmenata. Ta mjera je dizajnirana kao demografska, međutim, nije polučila demografski učinak. Nadalje, ta stara odluka je branila upis djece u vrtiće, branila je zapošljavanje i bila je izuzetno skupa”, kazala je Ivšić.Kazala je da je mjerom trenutno obuhvaćeno 5700 korisnika, na koje odlazi 500 milijuna kuna godišnje. Toliki iznos otpada na sve ostale socijalne mjere u Zagrebu zajedno.

Kako bi olakšali roditeljima koji bi mogli ostati bez ove mjere, dodala je, fokusirali su se na povećanje vrtićkih kapaciteta.

Najavila je i da već ove jeseni stiže 65 novih autobusa, a do kraja godine raspisat će se i nabava za 20 novih tramvaja. Govoreći o proširenju tramvajske mreže, rekla je da se prvo planira realizirati pruga između Zvonimirove i Heinzelove, a potom slijedi pruga između Borongaja i Vukovarske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI