Reakcija iz HNS-a na optužnicu protiv Zlatar Violić

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Iz HNS-a podsjećaju da je Andrea Zlatar Violić, kao čin moralne odgovornosti, tada dala ostavku na mjesto ministrice kulture

Uskok je objavio kako je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Andreje Zlatar Violić, bivše HNS-ove ministrice kulture, i to zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

O svemu se očitovao i sam HNS.

“Kao odgovorna stranka ne smijemo komentirati sudske postupke koji su u početnoj fazi. Nadamo se da će u postupku biti utvrđene sve činjenice i okolnosti te da će Andrea Zlatar Violić dokazati svoju nevinost i razjasniti svoju ulogu u spomenutom slučaju.

Podsjećamo da je Andrea Zlatar Violić, kao čin moralne odgovornosti, tada dala ostavku na mjesto ministrice kulture.”, kratko su poručili iz HNS-a.

Podsjetimo, optužnicom se Zlatar Violić stavlja na teret da je u razdoblju od  ožujka 2012. do ožujka 2015.,  kao ministrica kulture u Vladi Republike Hrvatske, protivno Odluci Vlade Republike Hrvatske o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja, koristeći svoje ovlaštenje da kao državni dužnosnik I skupine ima pravo na korištenje poslovnih kreditnih kartica te pravo na korištenje sredstava reprezentacije, poslovne kreditne kartice izdane Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, koristila za svoje privatne potrebe, a na štetu Državnog proračuna.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI